Egzoz Muayene Ücreti 2023: Egzoz Emisyon Ölçümü Fiyatları

ABONE OL
Egzoz Muayene Ücreti 2023 - Egzoz Emisyon Ölçümü Fiyatları

Araç sahibi olan kişiler, belirli aralıklar ile çevreye verilen zararı azaltmak için egzoz muayenesine girer. Egzoz muayenesi, araçların egzoz gazı emisyon ölçümü işlemidir. Bu işlemi her aracın yaptırması zorunludur. Egzoz muayene ücreti, araç muayene ücretlerinden farklı olarak her araç için aynıdır. Binek ya da ticari araç için fiyatlar aynıdır. TÜVTÜRK istasyonlarında ya da yetkili özel servislerde uygulanır. Egzoz muayene ücreti 2023 yılında güncellenmiştir. Peki, 2023 yılında egzoz emisyon ölçümü ne kadardır?

Egzoz Muayenesi Ne Zaman Yapılır?

Özel araçlar, ilk üç yaştan itibaren her iki senede bir egzoz muayenesi yaptırmalıdır. Diğer motorlu taşıtlar, ilk yaşından sonra her senede bir kez muayene yaptırmalıdır. Traktör, motosiklet, 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu araçlar, hibrit ve elektrikli otomobiller egzoz emisyon ölçümünden muaftır.

Egzoz Muayenesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Egzoz muayenesine girecek olan araç sahiplerinin, araç muayenesinden önce, aracın tescil belgesi ve nüfus cüzdanının yanlarında bulunması gerekir.

Egzoz Emisyon Ölçümü Fiyatları 2023

Egzoz muayenesine periyodik olarak girmek zorunlu bir işlemdir. Egzoz muayene ücreti, her araç için aynı miktardır. 2022 yılında 110 Türk lirası olan egzoz muayene ücreti, 2023 senesinde 180 Türk lirası olmuştur.

Egzoz Muayene Ücreti Gecikme Cezası

Egzoz muayene zamanının geçmesi ve egzoz muayenesinin gecikmesi üzerine araç sahipleri 6,227 Türk lirası egzoz muayene cezası ödeme durumunda kalır. Bunun yanında yönetmelikte belirlenen standartlara uymayan araçlara da 12,561 TL idari ceza uygulanır. Egzoz muayene tarihlerini takip etmek ve kaçırmamak için e-devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Egzoz Emisyon Ölçümü Nerede Yapılır?

Egzoz emisyon ölçümü, araç muayenesi için özel olarak yetki verilmiş servisler ya da resmi olan yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TÜVTÜRK istasyonları gerçekleştirebilir. Egzoz emisyon ölçümü yaptırmak için önceden randevu alarak bu kuruluşlara gidebilirsiniz. TÜVTÜRK egzoz muayene randevusunu resmi internet sitesinden veya Çağrı Merkezi’ni arayarak alabilirsiniz.

Egzoz Emisyon Ölçümü Tekrar Hakkı

Egzoz emisyon muayenesi neticesinde ölçüm sonucu olumsuz olan araçların bir ay içerisinde yeniden muayeneye girme hakkı bulunur. Yeniden muayene hakkı 30 gün olsa dahi yedinci günden sonra trafiğe çıkmak yasaktır.

Plakadan Egzoz Emisyonu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Plakadan egzoz muayenesi sorgulama için öncelikle e-devlet sistemine giriş yapılması gerekir. Daha sonra TÜVTÜRK muayene durum sorgulama bölümünden araç plaka bilgileri girilmelidir. Ardından egzoz emisyon bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.03.2021

Z Rot Nedir? Z Rot Ne Zaman Değiştirilir

30.11.2021

Sigorta Yol Yardımı Nedir? Sigorta Yol Yardım Fiyatları

21.10.2021

C Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır

14.06.2021

Trafik Kazası Sonrası Yapılması Gerekenler