Egzoz Muayene Gecikme Cezası Ne Kadar, Cezası Kaç TL 2022

ABONE OL
Egzoz Muayene Gecikme Cezası Ne Kadar - Cezası Kaç TL 2022

Egzoz muayenesi otomobillerin çevreye verdiği zararı en aza indirmek amacıyla belli zaman aralıklarında yapılan incelemeye denilmektedir. Otomobillerin egzozlarından çıkan gaz zararlı olduğu için belli bir değerde kalmak zorundadır. Belirlenmiş olan değerin üzerinde kirliliğine neden olan araçlar egzoz muayenesinden geçemezler ve doğal olarak trafiğe çıkma hakları ellerinden alınmış olur. Egzoz muayenesi otomobil sahipleri açısından çok önemlidir. Çünkü bu muayenenin yapılmaması halinde cezası yüksektir.

Egzoz muayenesi geçmiş ya da unutulmuş olan bir sürücü bu şekilde trafikte polise yakalanırsa ceza ödemek durumundadır. 2022 yılında egzoz muayene gecikme ücreti 2.815 TL olarak belirlenmiştir. Eğer sürücü kendisine yazılan bu cezayı 15 gün içinde öderse bu durumda % 25 indirim hakkı kazanacaktır. Sürücülerin cezayı indirimli ödemesi için zaman zaman egzoz muayene sorgulama işlemini yapması faydalı olacaktır.

2022 Egzoz Muayene Ücreti Ne Kadar?

Sürücülerin merak ettiği konular arasında egzoz muayene ücreti 2022 ne kadar? sorusu da vardır. Özellikle muayene zamanı bu yıla denk gelenler araçlarını muayene ettirmek için 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla 110 TL ödeme yapmak zorundadır.

Egzoz Muayene Ücreti ve İşlemleri 2022

Egzoz muayenesinde ölçüm aracın motoruna göre değişiklik göstermektedir. Dizel otomobillerde katalitik konvertör içeren benzinli araçlarda ve LPG’li araçlarda farklı değerler söz konusudur.

Egzoz muayenesinin olup olmadığını henüz bitip bitmediğini anlamanın farklı yolları vardır. Artık eskiden olduğu gibi ruhsat gibi bir kağıt parçası verilmediğinden plakadan egzoz muayenesi sorgulama işlemi yapılarak son muayene zamanının ne olduğunu öğrenmek mümkündür.

Egzoz Emisyon Ölçümü Nerede Yapılır?

Egzoz muayenesi eskiden TUVTÜRK tarafından yapılıyordu, ancak şu anda yetkilendirilmiş olan her yerde bu muayenenin yapılması mümkündür.

Muayene Cezası Ne Zaman Alınır?

Araç muayenesi 1 gün gecikirse ne olur? şeklinde soru sorulabilir. Bir aracın egzoz muayenesinin bir gün gecikmesi ile 1 ay gecikmesi arasında herhangi bir fark yoktur. Yani aracın muayenesi bittiği gün yenilenmezse her ay için %5 oranında gecikme cezası uygulanır. Ceza araç muayeneye gittiğinde TUVTÜRK tarafından tahsil edilerek Gelir İdaresi Başkanlığına aktarılır.

Otomobiller ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.02.2023

Araç İlk Yardım Çantasında Neler Bulunmalı

30.03.2020

Psiko-teknik Rapor

04.01.2024

Ehliyet Sınav Sonuçları 2024

17.01.2022

Kemalpaşa Sürücü Kursları - Kemalpaşa Ehliyet Kursları