EGR Valfi Nedir, Arıza Belirtileri Nelerdir

ABONE OL
EGR Valfi Nedir, Arıza Belirtileri Nelerdir

EGR valfi, egzoz emisyonlarının düzenlenmesinde hayati bir rol oynar ve egzoz emisyonu için gerekli bir bileşendir.  

EGR Valfi Nedir?

Aracınızda yanmanın meydana gelmesi için aracın dışından hava çekilmesi gerekir. Hava, yakıtla birleşir ve sıcaklığın 1370 ° C'nin üzerine çıktığı yanma odasında tutuşur.

Bu yüksek sıcaklıkta, ortaya çıkan bileşenler yanar. Nitrit Oksit, arabalardan gelen ana kirleticilerden biridir ve insan sağlığı sorunlarına neden olur.

Aracınızdan yayılan Nitrit Oksit miktarını azaltmak için, egzoz gazlarının aracınızdan salınmadan önce soğutulması gerekir. Bunu başarmak için, egzoz gazı devridaim yani kısaltılmış adıyla EGR valfi aracılığıyla yanma odasına geri verilir; bu, sıcaklığı düşürür ve dolayısıyla Nitrit Oksit emisyonlarının üretimini engeller.

EGR valfi, açıkken egzoz gazlarının araç emisyonlarını kontrol etmeye yardımcı olması için EGR sisteminden geçmesi gerekir. EGR valfi kapalıyken egzoz gazları EGR sisteminden geçemez.

Hızlandıkça ve motor çalışma sıcaklığına ulaştığında, valf kademeli olarak açılır, ancak yavaşlamanız veya durdurmanız durumunda valf kademeli olarak kapanır. Bu durum otomobil çalışma sıcaklığındayken devridaimin gerçekleşmesini sağlamak için yolculuğunuz boyunca sürekli olarak meydana gelir. Böylece aracın yakıt verimliliğinin korumasına ve daha az emisyon yaymasına yardımcı olur.

İki tür EGR valfi vardır; Eski otomobillerde bulunan vakumla çalışan ve elektronik olarak kontrol edilen EGR valfi.  Modern araçlarda bulunan ECM yani motor kontrol modülü.

Arızalı EGR Valfinin Belirtileri Nelerdir?

Arızalı bir EGR valfi, EGR sisteminin akışı ve çalışmasıyla ilgili sorunlara yol açarak güçte azalma, düşük hızlanma ve düşük yakıt verimliliği gibi performans sorunlarına yol açabilir.

Kurum parçacıkları, karbon birikintileri ve yakıttan kir birikmesi nedeniyle EGR valfleri 'açık' veya 'kapalı' kalabilir. Daha uzun ve daha hızlı yolculuklar, motorun karbon birikintilerinden kurtulacak kadar ısınmasına izin verdiğinden, otoyol sürüş koşulları EGR valfiniz için en uygun olanıdır.

Hatalı bir EGR valfinin en yaygın belirtileri aşağıdaki gibidir.

Sert Rölanti

Aracınızı çalıştırırken veya kısa duruşlar sırasında sert rölanti meydana gelir. Motor sert bir rölanti yaparsa araç durur.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.09.2021

Ehliyet Sınavında Kaç Soru Var

10.05.2021

Elektrikli Direksiyon Nedir

25.02.2021

Egzoz Emisyon Muayenesi Nedir

14.07.2023

Trafik Cezası Taksitlendirme Nasıl Yapılır