E Sınıfı Ehliyet Ne Kadar Oldu? 2023

ABONE OL
E Sınıfı Ehliyet Ne Kadar Oldu - 2023

E sınıfı ehliyet, B, B1, F, M ve D1 ehliyeti olan kişilerin kullandığı tüm araçları kullanabilmektedir. E ehliyet sahibi olan sürücüler aşağıda listeleyeceğimiz araçları kullanabilirler.

Aşağıdaki araçları kullanıyor olsa da bazı şartları yerine getirmiş olması gerekir. Mesela E sınıfı ehliyet almak isteyen kişilerin en az 22 yaşında olması otobüs kullanmak istiyorsa yaşının 24 olması gerekir.

Otobüs

Kamyon

Kamyonet

Otomobil

E sınıfı ehliyet konusunda sürücülerin merak ettiği pek çok soru işareti bulunmaktadır. Aşağıda e sınıfı ehliyete sahip olan ya da olmak isteyen sürücülerin merak ettiği soru işaretleri açıklamalı olarak belirtilmiştir.

E Sınıfı Ehliyet Tır Kullanabilir mi?

Eskiden E sınıfı olan bir sürücü TIR kullanabiliyordu, fakat 2016 yılında yapılan düzenleme sonrasında E sınıfındaki kriterlerde değiştirilmiştir. Yani şu anda E sınıfı olan bir sürücü adayının TIR kullanması mümkün değildir. 2016 yılından sonra ehliyet alan sürücülerin TIR kullanabilmesi için CE sınıfı ehliyete sahip olması gerekir.

E Sınıfı Ehliyet Kimlere Verilmektedir?

E sınıfı ehliyet almak isteyen bir sürücünün yaşı 21’i doldurmuş olması gerekir. 21 yaşından sonra E sınıfına başvuruda bulunabilir. Sürücü kursundan alacağı belge neticesinde istediği aracı kullanabilir. E sınıfı ile otobüs ve kamyon kullanılmak isteniyorsa sürücünün yaşının otobüs için 24 kamyon için ise 22 olması gerekir.

E Sınıfı Ehliyet Ortalama Fiyatı Ne Kadar 2023?

E ehliyet fiyatları 2023 yılında zamlanan sürücü belgeleri arasında yer alır. Diğer ehliyet fiyatlarına göre daha yüksek olan E sınıfı ehliyeti almakta zordur. Bu nedenle sürücü adaylarının bu ehliyet sürecinde daha dikkatli olması gerekir. E sınıfı ehliyet fiyatları her ilde değişiklik gösteriyor olsa da genel olarak konuşacak olursak her şey dahil fiyatı 7 bin lirayı bulmaktadır. E sınıfı harç ücreti ise 2023 yılı itibarıyla 4923,7 TL olarak belirlenmiştir. Net bilgi almak için ise sürücü kursuyla iletişime geçilerek detay alınabilir.

Not: Eski tip ehliyetlerini değiştirmek isteyenlerin ödeyeceği ücretler konusunda şu an yapılan bir güncelleme bulunmamaktadır.

Ehliyet sınıfları hakkında detaylı bilgi almak istediğinizde https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.02.2021

Marş Motoru Nasıl Çalışır

13.05.2020

Ford v Ferrari Film Fragman İzle - Konusu - Oyuncu Kadrosu

30.06.2021

2022 Ehliyet Fiyatları

14.09.2023

Trafik Adabı Nedir? Kapsamı Nedir