E- Sınav Nedir

ABONE OL
E- Sınav Nedir

Ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının mutlaka e-sınava girerek baraj puanını almaları gerekir. Baraj puanını alamayan bir sürücünün ehliyet alabilmesi söz konusu değildir. Bu nedenle hazırlık döneminde sürücü kursuna devamsızlık yapmayarak verilen bilgileri eksiksiz olarak alması gerekir. Bunun içinde adayın iyi bir sürücü kursu seçmesi önemlidir. Evet, sürücü adayları ehliyet alabilmek için e-sınava giriyorlar ama bu e-sınav nedir? Nasıl girilir ve ne kadar soru çıkar? İşte makalemizin devamında sürücü adaylarının en çok merak ettiği konular arasında yer alan e-sınav hakkında önemli bilgileri verelim istedik.

E-sınav Türkiye’nin her ilinde bulunan sınav merkezlerinde online olarak yapılan bir başarı ölçüm aracıdır. Eskiden ehliyet alabilmek için yazılı sınava giriyordunuz ancak şu an yazılı sınav kaldırılarak yerine e-sınav sistemi getirildi. 

E-sınava ehliyet başvurusunda bulunan herkes girebilir.  Teorik derslerin tamamlanması sonrasında sınav harcının yatırılması gerekir. Harç kayıt yaptırmış olduğu kurs yerine yatırılabilir ve bunun neticesinde kendisine sınav için randevulu oluşturulur. Randevu sistemi sizin girmek istediğiniz salondaki en yakın sınav tarihini gösterir ancak burada yoğunluk önemlidir. Sınav merkezinde yer kalmamışsa o zaman sınav tarihi başka bir zamana ertelenebilir. E-sınav her gün vardır.

E-Sınavda Kaç Soru Soruluyor

E-sınava giren sürücü adayına toplamda 50 soru soruluyor. Bu 50 soruyu aday toplam 45 dakika içerisinde yanıtlamak zorunda. Sorular ise Milli Eğitim Bakanlığının havuzundan seçilir. Bunun için herkesin soruları birbirinden farlı olabilir. Sınav soruları eskiden olduğu gibi klasik trafik, trafik adabı, araç tekniği ve ilkyardım konularından oluşuyor.

E-sınavın en güzel yanı artık ehliyet almak için çok uzun sure beklemek zorunda olmamanızdır. Sınav bitimi sonrasında adayın alması gereken not hemen açıklanır ve en yakın direksiyon sınavına girmesi bu sayede mümkün olur.

E-Sınavda Başarısız Olunursa Ne Olur?

Aday e-sınava girdik ve neticede beklediği puanı alamayarak başarısız oldu. Bu durumda izlenecek yol ise 15 gün sonra yeniden sınava girmesidir. Bir aday en fazla 4 kez sınava girebilir.

Ehliyet sınavı ve bulunduğunuz ildeki en iyi sürücü kurslarını merak ediyorsanız https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilir, ihtiyacınız olan bilgileri alabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.09.2022

Araç Hararet Yaparsa Nasıl Müdahale Edilmeli

23.09.2020

İkinci El Araç Alırken Kontrol Edilmesi Gerekenler Nelerdir

22.06.2020

Tunceli Sürücü ve Ehliyet Kursları

08.03.2021

2021 Trafik Sigortası Fiyatları Ne Kadar