E Sınav Giriş Belgesi

ABONE OL
E Sınav Giriş Belgesi

E-Sınav giriş belgesi, her aday tarafından kayıtlı olduğu sürücü kursu aracılığı ile alınabilir. Ehliyet kursu sistemden bu belgeyi alarak size verir ve siz bu belge yanınızda olmadan e sınav’a giremezsiniz. Bu nedenle sınav tarihi öncesinde mutlaka e sınav giriş belgesini sürücü kursunuzdan almanız gerekir.

Ehliyet sınavı yani yeni adıyla e-sınav 2016 yılından sonra uygulanmaya başlanmış ve sürücü adaylarının daha düzenli bir şekilde ehliyet almasına imkan tanımak için getirilmiş bir sistem. Bu sınava giderken yanınızda götürmeniz birtakım belgeler vardır. Bu belgelerin eksik olması halinde sınava alınmazsınız.

E Sınava Girerken Yanınıza Neler Olmalıdır?

  • Renkli fotoğrafınız ve çift mühür bulunan e sınav giriş belgeniz,
  • Kimlik kartı, nüfus cüzdanız veya pasaportunuz,
  • Yabancılar için Göç idaresinden verilen kimlik belgesi,

Yukarıda olması gerekenleri sıraladık, ancak şunun da altını çizmek gerekiyor ki, diğer tüm sınavlarda olduğu gibi e sınava girerken de yanınızda cep telefonunuzun olmaması gerekir.

E Sınav Nasıl Yapılır?

E sınav, adından da anlaşılacağı gibi internet üzerinden yapılan online bir sınav türüdür. Bu sınavda size sorulacak olan sorular bilgisayar ekranından sorulur ve 4 şıktan ibarettir. Siz doğru olan şıkka bilgisayar ekranından dokunarak işaretlersiniz. Bunun için eskiden olduğu gibi kağıt ve kalemle yapılan bir işlem değildir. Sistem çok hızlı bir şekilde ilerlediği için sınavdan hemen sonra aldığınız puanı öğrenebilmeniz de mümkündür. Bu nedenle e sınav aslında bir anlamda ehliyet alma sürecini hızlandırmıştır.

E Sınav Sonuçları Nereden Açıklanır?

E sınava girdikten sonra sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi olan http://esinav.meb.gov.tr adresinden hemen açıklanır. Yapmanız gereken sınav sonrasında notların açıklanmasıyla birlikte TC numaranızı girerek sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

E Sınavı 4 Kez Geçemezseniz Ne Olur?

E sınava girdiniz ve 4 kez kazanamadınız bu durumda yapmanız gereken yeniden ehliyet kursu kaydınızı yaptırmaktır. Kısacası ehliyet süreciniz yeni baştan başlatmanız gerekiyor.

E sınav hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler, geçmişte çıkmış ehliyet sınav soruları ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgiye  https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.01.2023

Ehliyet Yenileme Randevusu Nasıl Alınır 2023

11.06.2021

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır? 2022

03.02.2021

Araç Klima Gazı Ne Kadar Gider, Kaç Yılda Biter

23.03.2021

Sürücü Belgesi ile İlgili İşlemlerde Psikiyatrik Muayene Yönergesi