Düzenli Servis Neden Önemlidir

ABONE OL
Düzenli Servis Neden Önemlidir

Otomobiller, birbirine bağlı birçok mekanik, hidrolik, elektrik ve elektronik sisteme sahip karmaşık bir yapıya sahiptir. Tüm bu sistemlerin size alıştığınız performansı vermesi için birlikte iyi çalışması gerekir. Arabanızın bileşenleri çok yönlü olsa da, sınırlı bir ömre sahiptir. Her otomobilin düzenli bakım ve kontrollere ihtiyacı var. Bazı bileşenler kullanım nedeniyle aşınırken bazıları da otomobilin yaşı ilerledikçe bozulur. Bu nedenle otomobil üreticileri, her otomobilde kontrol edilecek veya değiştirilmesi gereken şeylerin bir listesini içeren servis programı belirlemiştir.

Otomobile bakım yaptırmak sadece bir yağ değişiminden ibaret değildir. Kendi başınıza yapamayacağınız önemli bakım ve kontrolleri düzenli yapmak için periyodik bir planlama gerekir. Yeni nesil otomobillerde çeşitli sistemleri takip ve kontrol etmek için bilgisayarlar bulunur. Bu bilgisayarlar, arabanızın düzeni ile ilgili verileri depolar. Bu bilgilerden yola çıkarak performansı değerlendirmek ve sorunları erken tespit etmek veya teşhis etmek için kullanırlar.

Aracınızın düzenli olarak bakımını yaptırmanız gerektiğinde aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz aracınızın performans kaybının önüne geçeceği gibi ağır maliyetlerle de karşılaşmamanızı sağlayacaktır.

  • Motor ayarı,
  • Yazılım guncellemeleri,
  • Motor yağı değişimi,
  • Yağ filtresi ve hava filtresinin değişimi,
  • Şanzıman sıvısı, antifiriz, fren hidroliği, baskı ve balatlar, silecekler,
  • Süspansiyonun durumu,
  • Lastiklerin durumu,
  • Rot balans,
  • Akü

Aracın Bakımı Nerede Yapılmalıdır?

Aracınızın bakımını yaptırırken karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Bunlardan birincisi yetkili servisler, ikincisi ise oto sanayileridir.

Yetkili servislerde yapılan bakımların garanti kapsamı içerisinde olması ve herhangi bir sorunda karşınızda kurumsal bir muhatabın bulunması içinizin de rahat etmesini sağlayacaktır. Yetkili servislerde yapılan değişimlerde kullanılan parçalar orijinaldir ve sorun tamamen çözülür, bunun için yetkili servisler daha iyidir. Ancak bu servislerin tek bir dezavantajı vardır, o da pahalı olmasıdır.

İkinci seçeneğiniz olan oto sanayi sitelerinde ise her şey tecrübeye ve deneme yanılma yöntemine göre yapılır. Çoğu usta ne yaptığını bilir ve sorunu çözer avantajı ise yetkili servislere göre çok daha ekonomik olmalarıdır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.05.2021

Yerli Üretilen Araçlar Hangileridir

16.11.2022

Dik Yokuşlarda Araç Nasıl Kullanılır

14.01.2021

Türkiye Yollarında Efsane Olmuş 6 Araba

30.04.2021

Aileler İçin En İyi Elektrikli Arabalar