DSG Şanzıman Nedir? DSG Şanzıman Sorunları

ABONE OL
DSG Şanzıman Nedir - DSG Şanzıman Sorunları

Otomobillerin hareketini sağlayan şanzıman, farklı sistemlerden ve parçalardan oluşabilir. DSG şanzıman ise pek çok araçta bulunan şanzımanlar türleri arasında yer alır. 

DSG şanzıman, otomatik şanzıman olarak bilinir. Çift kavramalı olan bu şanzıman İngilizce ‘de Direct Shift Gearbox şeklinde geçer.

DSG şanzımanların en önemli özelliği, vites geçişlerinin çok hızlı ve sarsıntısız olmasıdır. Bu da araca daha seri bir kabiliyet sağlar. Çift kavramalı şanzıman, geleneksel otomatik ve düz vites sistemlerine göre daha fazla güçlü ve daha fazla kontrollüdür.

DSG Şanzıman Hangi Markanın?

Birçok otomobil üreticisi DSG şanzıman tipini kullanıyor, ancak ilk olarak kullanan Alman otomotiv devlerinden olan Volkswagen’dir. Daha sonrasında Audi, Nissan, Mitsubishi, BMW ve Porsche gibi markalarda bu şanzıman modelini kullanmaya başlamıştır. Bahsettiğimiz markalarda bu şanzıman kullanılıyor olsa da birbirinden tasarım olarak bazı farklılıkları vardır.

DSG Şanzımanlı Araçların Olumlu ve Olumsuz Yönleri

DSG şanzımanların olumlu yönleri kadar olumsuz yönleri de vardır. DSG şanzıman sorunları yaşanıyor olsa da yüksek teknolojiye sahip olduklarından doğru kullanıldıklarında en verimli şanzıman tipi olarak bilinir.

DSG Şanzımanın Avantajları Nelerdir?

DSG şanzıman ömrü doğru kullanılması halinde oldukça uzundur. Bu şanzımanın sunmuş olduğu avantajlar ise şöyledir:

  • Vites geçişleri çok hızlıdır, bu da otomatik bir araç için oldukça iyidir.
  • Vites geçişlerinin hızlı olması, güç kaybının yaşanmamasına neden olur.
  • Vites geçişleri şanzımanın kendisi tarafından yapıldığı için sürücüye konfor sağlar.
  • Düşük yakıt tüketimi sağlar.

DSG Şanzıman Sorunları Nelerdir?

Tüm şanzıman tiplerinde olduğu gibi DSG şanzımanlarda da sorun yaşanabilir. Bu tip şanzımanlarda hızlı müdahale çok önemlidir. Yani DSG şanzıman sorunu çözüldü denilebilmesi için mutlaka uzman bir destek alınmış olması gerekir. Şanzımanın sorunu çözülmeden kullanılmaya devam edilmesi daha büyük sorunların yaşanmasına neden olabilir.

DSG şanzımanlarında yaşanan sorun ya da konfor sürüşü yakından etkiler. Problem yaşamadığınız bir şanzımana sahipseniz kullandığınız araçtan daha fazla keyif alırsınız, ancak bu tip şanzımanlarda arıza baş göstermişse daha sonrasında farklı sorunlarda çıkarabileceğinden şanzımana harcayacağınız paranın miktarı da yüksek olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.03.2021

Debriyaj Kullanımının Püf Noktaları Nelerdir

10.07.2020

Trafik Neden Sağdan Akar

26.04.2023

Dozer Ehliyeti Nasıl Alınır

29.04.2020

Aydın Sürücü ve Ehliyet Kursları