Drift Atma Cezası 2023 Ne Kadar? Drift Yapma Cezası 2023

ABONE OL
Drift Atma Cezası 2023 Ne Kadar - Drift Yapma Cezası 2023

Drift cezası 2023 yılında artırılan cezalar arasında yer aldı. Her yıl yapılan yeniden değerlendirme oranları çerçevesinde artış gösteren drift cezası %122 oranında yükselerek 18.000 TL’ye çıkarıldı.

Drift Atmanın Cezası 2022 Ne kadardı?

Drift cezası 2022 yılında 9125 TL olarak uygulanıyordu. Yeni zamla birlikte ciddi bir yükseliş söz konusu. Karayolunda gidilmesi gereken hız sınırlar, dönüşlerin hangi kurallar çerçevesinde yapıldığı ve bilerek el freni çekmenin cezasının ne kadar açık olduğu yasalar çerçevesinde belirtilmiştir. Drift ise el freninin çekilmesiyle birlikte aracın kendi etrafında döndürülmesi olduğunu düşündüğümüzde bunu yapan bir sürücü de kendisine kesilecek olan ceza miktarını kabul etmiş sayılacaktır.

Bazı adrenalin sevenler tarafından atılan drift trafik açısından büyük riskler doğurur. Drift ile hem sürücü hem yaya hem de diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atmaktadır.

Drift Atmak Nedir?

Drift atmak bir zorunluluk olmadan aracın dönüş kurallarına uygunsuz olarak bilerek ve isteyerek el frenini çekerek aracın kendi etrafındaki ani dönüşüne verilen isimdir.

Drif Atmanın Ehliyet Ceza Puanı Nedir?

Drift atmanın herhangi bir ceza puanı bulunmamaktadır. Ancak bu sadece sürücüye ceza kesileceği anlamına gelmez. Kural ihlalinin tespiti halinde sürücünün ehliyetine 60 gün süreyle el konacaktır. Ehliyetine el konulan sürücü tekrar alabilmek için psiko-teknik değerlendirmeye girerek psikiyatri uzmanı tarafından muayene edilir ve gerek görülürse ehliyetinin teslim edilmemesine karar verilebilir.

Drift Cezasında Araç Trafikten Men Edilir mi?

Drift atma cezası işlenmesi halinde eğer sürücü kendi aracıyla bu eylemi gerçekleştirmişse aracın 60 gün boyunca trafiğe çıkması da yasaklanır. Yani menedilir. Sürücü aracın sahibi değilse bu durumda araç trafikten menedilmez. Ancak aynı sürücüye kesilmiş ceza miktarı aracın sahibine de kesilir.

Drift Cezası Arkadan Gelir mi?

Tüm trafik cezalarında arkadan ceza kesilme söz konusudur. Buna göre, eğer drift attığı belirlenirse plakaya drift cezası yazılarak arkadan gönderilir.

Trafiğe Kapalı Alanda Drift Cezası Var mı?

Bazı sürücüler trafiğe kapalı alanda drift cezası var mı? diye merak eder. Bir araca drift yapma cezası yazılabilmesi için yapılan yerin yol veya yolla bağlantılı olması gerekir.  Ancak civardaki insanlar bu durumu şikayet ederlerse ceza kesilmesi söz konusudur.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2021

Arabalarda LPG İşareti Zorunlumu

24.03.2022

Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Nasıl Yapılır? 2022

11.12.2020

Zırhlı Araç Şoförü Kimdir

05.10.2022

Trafik Kazası Sonrası Yapılması Gereken İşlemler