Dört Mevsim Lastiklerin Özellikleri Nelerdir

ABONE OL
Dört Mevsim Lastiklerin Özellikleri Nelerdir

Dört mevsim lastikler iyi ve yağmurlu havalarda normal lastiklere benzer bir tutuşa, karlı havalarda ise normal lastiklerden daha güçlü bir çekiş gücüne sahiptir. Lastik üreticileri tarafından ilerleme kaydetmiş ve son yıllarda tüketiciler tarafından ilgi görmeye başlamıştır.

Dört mevsim lastikler, soğuk havalarda esnekliği korumak için lastiğin kendi kauçuğu için özel bir bileşik malzeme kullanmak ve yağış sırasında drenajı artıran bir sırt deseni kullanmak gibi özelliğe sahiptir. Güneşte çabuk kuruyan bu lastikler sadece yol yüzeyi değil, kar yağışından ıslak yol yüzeyine kadar çok fonksiyonlu olarak tasarlanmıştır.

Lastiğin yanağında kar tanesi işareti bulunan bu lastik türleri kış lastiği düzenlemelerine uygundur. Kar derinleştiğinde olduğu gibi yol yüzey koşulları bozulduğunda da sürüş konforunu bozmaz.

Bazı dört mevsim lastiklerin yanlarında "M + S" işareti bulunur. Bu işaretlerin anlamı şu şekildedir. "M" Çamur (çamur, çamur), "S" Kar (kar)

Buz Yollarda Dört Mevsim Lastikler Etkili midir?

Buz sert ve kaygan yapısından dolayı her türlü lastik ve sürücü için zorlayıcı bir durumdur. Bunun için aracınızdaki lastiğin özelliği ne olursa olsun buzlu yollarda aracın kontrolünü kaybetmemenizi sağlayan şey lastikler değil nasıl araba kullandığınızdır. Örneğin buzlu bir yola çok hızlı girdiğinizde lastiklerin yola tutunma oranı neredeyse sıfıra düşer, doğal olarak sizin en ufak bir fren hareketiniz bile aracın kontrolünü kaybetmeniz için yeterli olacaktır. Buzlu ve kaygan bir yolda lastiklerinize değil sürüş tekniğinize güvenmeniz gerekir. Eğer usta bir şoförseniz aracın hız ayarlamasını nasıl yapacağını bilir ve fren kullanmamaya gayret edersiniz.

Buzlu bir yolda araç kullanmanın en önemli tekniği freni kullanmamak, bunun yerine motor freni ya da düşük viteste araç kullanmaktır. Bu sayede direksiyon kontrollünü kaybetmemiş kaybettiğinizde de kolay toparlamış olursunuz.

Sadece Dört Mevsim Lastik Kullanmak Yeterli midir?

İşin tekniğine baktığımızda her ne kadar dört mevsim lastikler iyi görünse de yaşadığınız yere göre yetersiz olabilir. Çünkü ağır kış şartları bu lastiklerin neredeyse iş görmemesine neden olabiliyor. Bunun için normal şartlarda yazlık ve kışlık lastikleri kullanmanız yeterli olacaktır. Kışlık lastiklerin vakumlama özelliği yola tutunma kuvvetini daha fazla artırır.

Otomobiller hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.06.2021

Trafikte Yükleme Kuralları

24.11.2020

Bir Araba Ortalama Kaç KG Ağırlığındadır

27.02.2024

Forklift Nedir, Forklift Ehliyeti Hangisi

16.08.2021

Çekiş Kontrolü Nedir ve Ne İşe Yarar