Dizel Motor Performansını Artırmanın Yolları

ABONE OL
Dizel Motor Performansını Artırmanın Yolları

Dizel bir otomobile sahip olmak yakıt açısından oldukça avantajlıdır. Geçmişte yapılan karşılaştırmaların tamamında dizel motorların benzinli motorlara göre daha ekonomik olduğu biliniyor. Daha uzun süre dayanma eğiliminde olan bu motorların ciddi avantaj sağladığını biliyoruz.

Dizel motorlu araçların benzinli araçlara göre daha pahalı olması ise önemli bir dezavantajdır. Bunun için satın almak istediğiniz de daha fazla ödemeyi gözden çıkarmanız gerekiyor. 

Dizel Performans Egzozu

Standart otomobil ve kamyonlarda stok egzozu kullanılır. Bu egzozlar içerisinde sıkışma ve kıvrımlı borular bulunur. Bu da ister istemez motorun egzoz gazlarının verimli bir şekilde dışarı atılmasını zorlaştırır. Dizel motorların performansını artırabilmek için bu egzozların yerine daha küçük çaplı olan egzoz borularının takılması gerekir. İdeal olan boru 3 cm ve 5 cm çapında olandır. İçinde kıvrımı az olması yüksek akışlı bir egzoz sistemi aracın performansının artmasını sağlar.

Hava Girişi

Hava akışı dizel otomobillerin gücünün artırılması konusunda anahtarıdır. Hava girişi mevcut en iyi dizel performansını artırma yöntemlerinden birisidir.

Dizel motorlarda güç yanma yoluyla oluşturulur ve oksijen yanmanın gerçekleşmesini sağlar. Yükseltilmiş bir hava giriş kiti, motor bölmesine daha yüksek oranda oksijen çekecektir. Yani yeni bir hava giriş sistemi ile birlikte motorunuz çok daha performansı yüksek bir hale dönüşecektir.

ECM'nizi Değiştirme

Hava akışını optimize edildi ve ince ayarlar yapılması sağlanabilir. ECM’nizi değiştirmek dizel motorlarda performans artırma yöntemlerinden birisidir. Bu işin yapılması için bir uzmandan destek alabilirsiniz. 

Yakıt Enjektörleri

Yakıt enjektörleri zaman içerisinde kirlenir ve daralmaya başlar. Bu enjektörleri yenilediğinizde aracınızın hem performansını artırmış olursunuz hem de çekiş gücü artacaktır. Performans yakıt enjektörlerini değiştirirken aynı zamanda yakıt pompanızı da değiştirmeniz gerekebilir. Bu fazladan bir adım olsa da daha fazla güç ve daha fazla performans demektir.

Turboşarjlar

Turboşarjlar, motora daha fazla oksijen göndererek hava girişinin basıncını artırır. Standart turboşarjlar hava akışını % 300–400 oranında artırırken turboşarjlar % 500–1000 oranında artırır. Bu da dizel bir araçtan daha fazla güç elde edilmesini sağlar.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.12.2020

Kloz Nedir

30.11.2020

En İyi Arabaları Hangi Ülke Yapıyor

07.12.2020

Ehliyet Ceza Puanı Ne Zaman Silinir

04.04.2022

Özel Direksiyon Dersi Fiyatları - 2022