Diyarbakır Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Diyarbakır Sürücü ve Ehliyet Kursları

İnsanlık tarihinin en derin şekilde takip edildiği Diyarbakır, farklı kültürlere ait tarihi kalıntıları ve lezzetli yemekleriyle Doğu Anadolu’nun Paris’i diye anılır. Zengin bir coğrafyaya sahip olan Diyarbakır, her yıl kültür ve doğal güzellikleriyle on binlerce turiste ev sahipliği yapan merkezlerden biri haline gelmiştir. Diyarbakır’da mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken çok yer vardır. Bunun için bir Diyarbakır gezisi planlanıyorsa zaman ne kadar uzun tutulabilirse o kadar faydalı olur.

Şehrin yaklaşık olarak 9000 yıl öncesine kadar uzanan bir tarihi var. İl genelinde yapılan kazılarda ise yontma taş devrine ait yaşam kalıntıları bulunmuştur. 1515 yılında Yavuz Sultan Selim tarafından fethedilmiş olan şehir, tarih boyunca birçok devletin egemenliğinde girmiştir.

Diyarbakır’da Gezilecek Yerler

Diyarbakır sokaklarında bir gezintiye çıktığınızda şehrin 9 bin yıllık tarihini hissedersiniz. Tarihi yapılar arasında dolaşırken nereden başlamanız gerektiği hususunda da kafanız karışacaktır. 

Diyarbakır Ulu Cami

Ulu cami 639 yılında ibadete açılmıştır. İlk önce Kilise olarak kullanılırken daha sonrasında Camiye dönüştürülmüş ve Anadolu’da ilk Cami olma özelliğine sahip olmuştur. Temelleri Romalılar tarafından atıldığı sonrasında da Selçuklu, Artuklu, Akkoyunlu, Karakoyunlu ve Osmanlı kültürleriyle bezendiği bilinir.

Diyarbakır Surları

Dünyada Çin seddinden sonra ikinci uzunluktaki surlar 6000 yıl öncesinde yapılmıştır. Bugün bilinen haline Bizanslılar tarafından getirilmiş surların uzunluğu 5,7 km’dir. Diyarbakır surları Unesco Dünya Mirası listesine girmeyi başarmıştır.  Şehre gittiğinizde bu surların üzerinde yürüme keyfini mutlaka yaşamalısınız.

Diyarbakır’da Ne Yenir?

Doğu yemekleri her zaman lezzetiyle bilinir. Doğası, iklimi ve bol oksijeniyle yapılan her yemeğin lezzetli olduğu şehirde, özellikle kaburga dolmasının tadına bakmak gerekir. Mumbar dolması, cartlak kebabı, duvaklı pilav, sıkma, patlıcan dizme, ayvalı kavurma, habenisk, tırşık, pıçık, nardanaşı ve meftune gibi lezzetli ana yemekleri vardır.

Diyarbakır Sürücü Kursları

Diyarbakır tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra oldukça hareketli olan bir şehirdir. Merkez ve ilçelerinde yaşam hızla sürerken Diyarbakır ehliyet kursları bu koşturmacadaki yerini almıştır. Ehliyet kursu bulmak isteyen sürücü adayları şehirdeki çok sayıda sürücü kursu alternatiflerini değerlendirirler.

Diyarbakır sürücü kursları iletişim adreslerine www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.06.2021

Trafikte Hız Sınırları

08.02.2021

Kısa Süreli Trafik Sigortası Var mı

19.11.2020

Marş Motoru Arızası, Sebepleri Ve Çözümleri

16.06.2021

P2096 Arıza Kodu Nedir