Direksiyonda Konsantrasyon ve Dikkatin Önemi

ABONE OL
Direksiyonda Konsantrasyon ve Dikkatin Önemi

Büyükşehirlerin kalabalığını anlatmaya gerek yok, özellikle de İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde yaşayan sürücüler ister istemez gün içerisinde yaşadıkları trafik çilesinden sıkılabiliyorlar.

Aslına bakılırsa trafik yoğun olsun ya da olmasın direksiyon başındaki en ufak dikkatsizlik bile çok ağır bedelleri ortaya çıkarabiliyor. Bunun için her sürücünün direksiyona geçtiğinde dikkatini vermesi ve odaklanması çok önemlidir. Bir sürücünün dikkatini ve konsantrasyonunu bozan birtakım hususlar vardır. Bu hususlar ise şöyledir.

Uykulu Araba Kullanmak

Uzun yola çıkmadan önce mutlaka uykunuzu almanız gerekir. Uykusuz direksiyona geçtiğinizde gözlerinizi iki saniyeliğine kapatmış olmanız dahi sizi felakete sürükleyebilir. Uykusuzluk yalnız sizi değil diğer yolcuları, yayaları ve sürücüleri tehlikeye atacaktır. Bunun için sorumluğun bilincinde hareket etmek gerekir.

Kendinize Güvenmelisiniz

Uzun yola çıktığınız da ya da herhangi bir yere gitmek istediğinizde direksiyona geçtiğinizde kendinize güvenmiyorsanız o zaman ister istemez daha temkinli araç kullanırsınız. Doğal olarak bu da sizin konsantrasyonunuzu bozacaktır.

Ehliyet Aracı Kullanmıyor

Her ne kadar ehliyet almış olsanız bile unutmamanız gereken şey aracı kullananın ehliyet olmadığıdır. Bunun için ehliyet aldıktan sonra belli bir süre boyunca mutlaka pratik yapmanız gerekir. Direksiyonda ne kadar çok zaman geçirirseniz o kadar iyi olacaktır. Bu sayede nasıl dikkatinizi vermeniz gerektiği, konsantrasyonunuzu nasıl sağlamanız gerektiğini öğrenmiş olursunuz.

Sadece Acemi Değil Usta Sürücülerde Konsantrasyon Sorunu Yaşayabilir

Konsantrasyon dağınıklığı sadece acemi sürücüler için değil aynı zamanda usta sürücüler içinde önemlidir. Canınız sıkkın olduğunda ya da herhangi bir şeye kafanızın takıldığında direksiyona geçmemeniz önemlidir. Çünkü böyle bir ruh haliyle radyoda çalan bir müzik bile sizi etkileyebilir ve dikkatiniz dağılabilir.

Bilinçli bir sürücü olmak sadece kendinizi düşünmek değil aynı zamanda diğer yayaları ve sürücüleri de düşünmektir. Bir başkasını düşünmeye başladığınızda aracın direksiyonuna geçmeden önce daha temkinli hareket edersiniz ve bu da olması gereken bir durumdur. Bunun için bir sürücü ister acemi olsun ister olmasın direksiyona geçmeden önce hassasiyetinin öneminin farkında olması gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.07.2022

Kaza Tespit Tutanağı Nedir, Nasıl Doldurulur

16.07.2020

Otoban ve Otoyollarda Hız Sınırı 2020

06.08.2020

Araçlar Nasıl Sınıflandırılır

26.04.2021

Araba Motoru Hangi Parçalardan Oluşur