Direksiyon Sınavını Geçince Ne Zaman Ehliyet Alınır 2022

ABONE OL
Direksiyon Sınavını Geçince Ne Zaman Ehliyet Alınır 2022

Ehliyet alma süreci birkaç aşamadan oluşur. Sürücü kursuna kayıt yaptıran sürücü adayı, teorik ve direksiyon sınavlarına tabii tutulur. Yazılı ve direksiyon sınavlarını başarıyla geçen sürücü adayları ehliyet almayı hak kazanır. Peki, direksiyon sınavını geçtikten sonra ne yapmam gerekiyor, sürücü belgesi kaç günde çıkar, yatırılması gereken ücretler nelerdir, geçici sürücü belgesiyle araba kullanılır mı? Ehliyet alma süreci ile ilgili bilmeniz gereken tüm noktalar.

Ehliyet Kaç Günde Alınır?

Sürücü adayları ehliyet alma süreciyle ilgili tüm detayları merak eder. Ehliyet alabilmek için sürücü adayları teorik eğitime tabi tutulur. Teorik eğitimi tamamlayan sürücü adayları MEB tarafından yapılan e-sınava katılarak 70 ve üzeri puan almalıdır. 70 ve üzeri puan alan sürücü adayları direksiyon sınavına katılabilir. Direksiyon sınavını katılmak için direksiyon eğitimlerinin tamamlanması gerekir. Direksiyon eğitimini tamamlayan sürücü adayları direksiyon sınavına katılır. Direksiyon sınavını geçen sürücü adayları sürücü belgesi sahibi olur.

Direksiyon sınavının başarılı geçmesinin ardından sürücü kursu yetkilileri 10 gün içerisinde sürücü belgesi sertifikasını hazırlar. Sertifika sahibi olan sürücü adayları Nüfus Müdürlüklerinden randevu almalıdır. Randevu alan sürücü adayları ehliyet harç ücreti miktarını öder ve ehliyet için gerekli belgeleri teslim eder. Nüfus müdürlükleri yaklaşık 15 gün içerisinde sürücü belgesini çıkarmaya çalışır. Ehliyet alma süreci yaklaşık 45 gündür.

Direksiyon Sınavını Geçtim Ne Yapmam Gerekiyor?

Direksiyon sınavını geçtikten sonra sürücü kursu sürücü sertifikası hazırlar. İnceleme, kontrol ve onay için İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilir. Sürücü sertifikası Milli Eğitim Müdürlüklerine 1 hafta içerisinde onaylanarak hazır hale getirilir. Sürücü sertifikası adaya teslim edilir. Ehliyet harç ücreti, değerli kağıt bedeli ve vakıf payı bedeli belirlenmiş olan bankalara yatırılır.

Ehliyet sertifikası sürücü belgesi alabilmek için kullanılır. Ehliyet sertifikası araç kullanmak için değil sürücü belgesi almak için verilir.

Geçici Sürücü Belgesi Nedir, Ehliyet Yerine Geçer mi?

Ehliyet alma sürecinde yazılı ve direksiyon sınavında başarılı olan sürücü adayları ehliyet sahibi olur. Sürücü belgesi alma sürecinde ehliyet sertifikası sürücü kursu tarafından hazırlanır ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilir. Bu süreçte sürücü belgesi hemen verilemediği için Nüfus Müdürlükleri tarafından geçici ehliyet belgesi verilir. Geçici ehliyet 30 gün geçerlidir. Sürücü belgesi sürücünün eline geçtiğinde geçici sürücü belgesi geçersiz sayılacaktır.

Sürücü Belgesi Kaç Günde Çıkar?

Yazılı ve direksiyon sınavını geçen sürücü adayları yaklaşık 10 gün içerisinde ehliyet sahibi olur. Sürücü sertifikası hazırlanan sürücü adayları Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerinden randevu alarak sürücü belgesi almak için başvuru yapar. Başvuru yapıldıktan sonra yaklaşık 10 gün içerisinde sürücü belgesi beyan edilen adrese ulaştırılır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara https://www.surucukurslari.com/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.07.2021

Trafikten Men Cezası Nasıl Kaldırılır

10.08.2021

Rejeneratif Fren Nedir, Nasıl Çalışır

05.02.2021

Motor Işığınız Yandığında Ne Yapmalısınız

08.11.2021

Eski E Sınıfı Ehliyet Şimdi Ne Oldu