Direksiyon Sınavından Kalanlar Ne Yapmalı

ABONE OL
Direksiyon Sınavından Kalanlar Ne Yapmalı

Ehliyet alabilmek için öncelikli olarak bir sürücü kursuna yazılmanız sonrasında ise belli aşamaları başarılı bir şekilde tamamlamanız gerekiyor.

Eskiden sürücü kursuna kayıt yaptırdıktan sonra özellikle direksiyon sınavında işiniz daha kolay olabiliyordu, ancak günümüzde artık sistem daha dikkatli birşekilde incelendiği için direksiyon sınavında da sizden beklentiler yüksek oluyor. Peki, iyi bir kurs dönemi geçirdiniz ve direksiyon sınavına girdiğinizde maalesef başarısız oldunuz ve kaldınız. Bu durumda ne yapmanız gerekiyor?

Direksiyon Sınavından Geçmeyenler Ne Yapmalı?

Direksiyon sınavına girdiniz ve başarısız oldunuz bu durumda yapmanız gereken şey bir sonraki sınav tarihini beklemek olmalıdır. Direksiyon sınavları Milli Eğitim Bakanlığının kontrolünde olduğu için sınav tarihleri bakanlık tarafından açıklanıyor. Yeniden sınava girebilmeniz için tekrardan ödeme yapmanız gerekiyor, ödeme işlemini gerçekleştirdikten sonra tekrardan sınava girebilirsiniz.

Direksiyon sınavına girebilme hakkınız en fazla 4 kezdir.  Peki, 4. Kez direksiyon sınavından kalırsanız bu durumda ne yapmanız gerekiyor?

Direksiyon Sınavından 4 Kez Kalanlar Ne Yapmalı?

Sınava 4 kez girdiniz ve her seferinde geçemediniz bu durumda hakkınızı kaybettiğiniz için kursta yeniden telafi eğitimi almanız gerekir. Yani kursa yeniden başlamanız gerekiyor. Bu da demek oluyor ki süreç en başa dönecek. Tüm bu sınav süreçlerinde ise cebinizden ekstra paralar çıkacaktır.

Direksiyon Sınavından Kalanlar Ne Kadar Ücret Öderler?

Direksiyon sınavından kaldığınızda her sınava girebilmeniz için direksiyon sınav ücreti yatırmanız gerekiyor. 2021 direksiyon sınav ücreti 130 TL olarak belirlenmiştir. Her seferinde bu rakamı ödediğinizi düşündüğümüzde 4x130 =530 TL toplam ödemeniz gerekiyor.

Bundan sonraki işlemler yeniden tekrara bindiğinden dolayı kurs ücretinizi de yeniden ödemeniz gerekli. Yani direksiyon sınavında başarısızlık size sadece zaman değil aynı zamanda parada kaybettirecektir.

Direksiyon sınavından geçebilmek için mutlaka düzenli pratikler yapmaya özen göstermek gerekir. Eğer kendinize ait bir aracınız varsa eşinizden, ailenizden ya da arkadaşlarınızdan destek alarak sizi çalıştırmasını isteyebilirsiniz. Bu şekilde direksiyon sınavını geçebilmek daha kolay olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.05.2021

İnternet’ten Trafik Cezası Nasıl Ödenir

02.12.2020

Araç Muayene Sorgulama Nasıl Yapılır

19.10.2022

Fren Gürültüsü Neden Olur

28.09.2020

Oto Cam Filmi Nasıl Sökülmelidir