Direksiyon Sınavında Kalanlar İçin Taktikler

ABONE OL
Direksiyon Sınavında Kalanlar İçin Taktikler

Direksiyon sınavında kalanlar tekrardan sınava girebilirler. Her kursiyer sürücü kursuna yazıldığında sınavlarda geçerli olmak üzere 4 hak verilir. Kursiyer ilk sınavdan kalırsa bir sonraki sınava harç ücretini yatırması halinde katılabilir.

Direksiyon sınavından her kaldığınızda ortalama olarak 1 000 TL para ödemeniz gerektiğini göz önünde bulundurursak 4 kez sınava giren bir adayın cebinden yaklaşık olarak 4000 TL fazladan para çıkar. Bu da Türkiye şartlarında oldukça yüksek bir rakamdır. Bunun için biz de direksiyon sınavına girecek olan adaylara kazandıracak bazı taktikler verelim istedik.

Direksiyon Sınavı Kaç Dakika

Direksiyon sınavı toplamda 35 dakika kadar sürer. Bu 35 dakikanın ilk beş dakikasında sürücüye aracı ne kadar tanıdığına dair sorular sorulur. Bu da aracın iç donanımı, motoru gibi bilgilerdir. Sorulan bu sorulardan en az 5 tanesine doğru cevap veremezseniz o zaman direksiyon sınavından kalmış sayılırsınız. Bunun için uygulama öncesinde bu bilgilere de sahip olmanız gerekir.

Aracın koltuğuna oturduğunuzda ilk yapmanız gereken şey emniyet kemerinizi takmak ve aynalarınızı kendinize göre ayarlamaktır.

Eğer aracın vitesi takılıysa bu durumda debriyaja basarak aracı boşa alın. Araç mutlaka vites boştayken çalıştırılması gerekir. Bunun için araç vitesteyken asla çalıştırmayı denememelisiniz. Hareket etmeden mutlaka sinyalinizi atmanız gerekir.

Stres ve Heyecan Kontrolü Yapın

Direksiyon sınavında hata yapmaya en önemli nedenler arasında stres ve heyecan vardır. Direksiyon sınavında heyecanlanmanız demek tüm sıralamaları birbirine karıştırmanız demek olabilir. Bu nedenle olabildiğince heyecanınızı yenmeye ve kontrol altına almaya dikkat etmelisiniz.

Direksiyon Hakimiyeti Önemli

Direksiyonu tutarken 09.15 konumunda olması gerekir. Direksiyonu vites değiştirmenin dışında kesinlikle bırakmamalısınız. Dönüşlerde ise iki elle tutmanız zor olacağı için bir elinizi serbest bırakıp diğer elinizle direksiyonu çevirmelisiniz.

Yokuş Yukarı Kalkmak

Direksiyon komisyon üyelerinin dikkat ettiği hususlardan biri de aracın geriye kaçıp kaçmamasıdır. Yokuş yukarı kalkmanız gerekiyorsa ki bu direksiyon sınavında gerekecektir.  Aracı geriye doğru kaçırmamaya dikkat etmelisiniz. Kalkış esnasında el freni kullanamazsınız. Bunun için daha önceden yarım debriyaj çalışması yapmanız faydalı olacaktır.

Sinyallere Dikkat

Önemsiz bir ayrıntı gibi gelebilir ancak hem sürüş güvenliği hem de direksiyon sınavından geçebilmek için sinyaller çok önemlidir. Hangi yöne gidecekseniz önceden mutlaka sinyalinizi vermeniz gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Araç Kullanırken Sigara İçmek

23.02.2021

Bozuk ve Yanmayan Far Cezası Ne Kadar? 2021

04.07.2022

Cam Filmi Nasıl Sökülür, Cam Filmi Nasıl Temizlenir

03.05.2021

2. El Jetta Alınır mı