Direksiyon Sınavında Heyecan Faktörü

ABONE OL
Direksiyon Sınavında Heyecan Faktörü

Direksiyon sınavında heyecan faktörü aday sürücülerin sınav esnasında panik yapıp hatalı hareketlerde bulunmalarına sebep olabilen önemli bir faktördür. Direksiyon sınavı birçok insan için diğer sınavlardan daha heyecan verici bir sınavdır. Bütün aday sürücülük süreci boyunca ve sınavdan önce diğer kuralların ve yapılması gerekenlerin yanında ihmal edilse de sınav öncesi stresi kontrol altına almak önemlidir. Kontrol altına alınan stres ile heyecan da azaltılmış olur ve sınavın rahat geçmesi ihtimali artırılmış olur.

Direksiyon sınavı öncesinde heyecan kontrol altına alınamadığı takdirde stres ve heyecan hareketlerimize direkt yansıdığı için heyecan yüzünden hata yapma ihtimalimiz herhangi bir sınavdan daha fazla olmaktadır. Buna bağlı olarak sınav esnasında heyecanlı adayların karşılaştığı en büyük problemlerden biri de ellerinin titremesine bağlı olarak fren, gaz, debriyaj hakimiyetini kaybetmek ya da direksiyon tutuşunda problem yaşamaktır. Bazı durumlarda sınavın beş dakika uzatılması ise sürücü adayının heyecanını azaltmak için sorulan sorular sebebiyle olmaktadır. Bu yazımızda sizler için direksiyon sınavı öncesinde heyecanınızı azaltmak için yapabileceklerinizi derledik.

Direksiyon Sınavında Heyecan Faktörü Nasıl Azaltılır?

İyi Hazırlandığınızdan Emin Olun

Her sınav gibi direksiyon sınavında da emin olmanız gereken şeylerin başında iyi bir şekilde sınavınıza hazırlanmanız gelmelidir. Sınavınıza hazır olduğunuzu hissetmeniz, olası bir heyecanlanma durumunda kendinize olan güveniniz sayesinde sakinleşmenize yardımcı olur. Bu sayede daha kendinden emin ve doğru hamleler yapabilirsiniz.

Sınav Öncesinde Mutluluğunuzu Artıracak Besinler Tüketin

Sizi mutlu edecek besinler tükettiğinizde vücudunuzda salgılanan serotonin sayesinde vücudunuz stresi düzenleyebilir. Stresi kontrol altına aldığınızda ise heyecanınızı azaltarak daha öz güvenli bir sürüş sağlayabilirsiniz.

Uykunuzu Alın

Yalnızca direksiyon sınavı esnasında değil araç kullandığınız her durumda geçerli olan bu madde belki de en önemli noktalardan biridir. Uykunuzu almak ve zinde olmak motor kabiliyetlerinizi artıracağı için hata yapma ihtimalinizle beraber heyecanlanma ihtimaliniz de azalmaktadır.

Sınav Öncesi Sevdiklerinizle Kafanızı Boşaltın

Sınavdan önce sınavın stresini azaltmak için sevdiklerinizle sohbet ederek sakince sıranızı bekleyebilirsiniz. Ehliyet sınavlarında kimi zaman sınav sıranızı beklemeniz gerekebilir ve bu durumda sınavı düşünüp heyecana kapılabilirsiniz. Bu faktörü elimine edebilmek için su içerek ve sevdiğiniz yiyecekleri tüketerek sakin bir ortamda sevdiklerinizle sınavı bekleyebilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.03.2022

Meriç Sürücü Kursları - Meriç Ehliyet Kursları

08.03.2021

Yurtdışından Özel Tertibatlı Araç Getirme Süreci Nasıldır

30.03.2020

Eğitim Düzeyi

01.07.2020

Trafik Sigortası Geri Ödemesi Nasıl Alınır