Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir

ABONE OL
Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir

Direksiyon sınavı ehliyet alma sürecinde olmazsa olmaz, teorik bilgiler içerir. Bu nedenle ehliyetinizi almadan önce sınava girmek bir yükümlülüktür. Direksiyon sınavı gözetmenlerin kontrolünde yapılacağı için gerekirse sürücü adaylarının yaşamlarının kaliteli hale getirilebilmesi için oldukça zor olan bir sigorta turudur.

Direksiyon Sınavında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Direksiyon sınavına girebilmeniz için mutlaka sürücü kursu tarafından eğitimlere katılmanız gerekir. % 100 eğitime destek verildiği zaman mutlaka kendiniz çözümler üretmelisiniz.  

Direksiyon sınavı sürücüler için en zor sınav olarak bilinir ve bu basamağın geçilmesi sürücü kursları tarafından uygulanmış olan yöntemlerle yapılmak zorundadır.

Ehliyet sahibi olmak isteyenlerin direksiyon sınavında dikkat etmesi gereken noktalara değinmeden önce ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının eğitimde kalite ve disipline inanan bir sürücü kursu ile yola çıkmasının en doğru tercih olacağının altını çizmek gerekir.

Direksiyon sınavında temel bilgileriniz doğrultusunda hareket edin. Bilmediğiniz konularda sessiz kalabilmek en doğru seçenek olacaktır.  Aracınıza bindikten sonra yapmanız gereken ilk işlem tüm göstergeleri kontrol etmek. Aracınızı kaldırırken sinyal vererek hafif bir şekilde kaldırmanız gerekir. Araç kalkışı müfettişlerin ilk dikkat ettiği konular arasında yer alıyor. 

Aracı kullanmaya başlamadan önce müfettiş size birtakım sorular soracak ve daha sonrasında sınavdan kalıp kalmadığınız belli olacaktır. Direksiyon sınavında dikkat etmeniz geren nokta sürüş esnasında halen anlatımın yapıldığı biliniyor. 

Aracın sürüşü sırasında oluşabilecek ola kaza sonrasına aracınız da bir gözden geçirilmiş olması gerekir.

Şerit değiştirme ve sollama da direksiyon sınavında kritik faktörlerden biridir. Elbette bu faktörlerle birlikte dikiz ve yan aynaların da altının çizilmesi gerekir. Kursiyer, sürüş esnasında aynalarını sürekli kontrol etmeli, trafikteki diğer araçlara mümkün olduğunca yardımcı olmalıdır.

Yayaların olduğu yerler, okul geçişleri gibi yerlerde mutlaka dikkat etmeli ve düzenli olarak bu sistemlerin kontrol edilmesini sağlayabilirsiniz. Elbette ki teorik eğitimler ehliyet sürecinde ön plandadır. Bunun içinde mutlaka iyi bir sürücü kursu bulmak gerekir. Mutlaka trafikte kimin haklı olup olmadığını da görebilirsiniz.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.01.2021

Araba Aküsü Neden Boşalır

04.06.2021

Trafikte Hız Sınırları

29.04.2021

40 Bin TL’ye Kadar Alınabilecek Arabalar

24.03.2021

Motor Yağının Sızmasının Nedenleri