Direksiyon Sınavına Girmezsem Hakkım Yanar Mı

ABONE OL
Direksiyon Sınavına Girmezsem Hakkım Yanar Mı

Sürücü adayları teorik eğitimlerini tamamladıktan sonra uygulamalı sınav aşamasına geçerler. İlk olarak e-sınav yapılır ve bu sınavdan başarılı olanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar. Bu makalemizde bu hakkı elde etmiş bir sürücü direksiyon sınavı randevusu almış fakat sınava girmemişse bu durumda ne gibi haklara sahiptir, detaylı açıklama yapalım istedik.

Direksiyon Sınavına Girmeyenin Hakkı Ne Olur?

Her direksiyon sınavına giren adaya toplamda 4 sınav hakkı verilir. Bu haklar sınava girdikten sonra başarılı olmayanların tekrarda şanslarını denemeleri içindir. Ancak bir aday sınav randevusunu almış ve sınava girmemişse eğer geçerli bir mazereti yoksa o zaman sınavdan kalmış sayılır ve bir hakkı tamamlanır. Sürücü sınava geçerli mazeretini sunarsa bu durumda sınav hakkı düşmez. Örneğin katılmadığı sınav gününde raporlu olursa bu durumda sınavı ertelenmiş olur.

Direksiyon Sınavı Ne Zaman Yapılır?

Direksiyon sınav zamanları trafik komisyonu tarafından belirlenir. Genelde direksiyon sınavına katılım uygulamalı eğitimin tamamlanmasından 1,5 ay sonrasıdır. Direksiyon sınavının ne zaman yapılacağı ile ilgili net bilgi gittiğiniz sürücü kursu tarafından verilecektir.

2022 Direksiyon Sınav Ücreti

Direksiyon sınavına girecek olan her adayın öncelikli olarak sınav ücretini yatırması gerekir. Direksiyon sınav ücretleri her yıl değişir. Bunun için 2022 yılı direksiyon sınav ücreti henüz açıklanmamış olduğundan belirtmedik.

Direksiyon Sınavı Ne Kadar Sürer?

Sürücü adaylarının merak ettiği hususlardan birisi de sınavın ne kadar sürdüğüdür. Hemen açıklayalım direksiyon sınavının ilk 5 dakikası aracı tanıma ve bilgilerinizi test etme ile geçer. Daha sonrasında ise 30 dakikalık bir sürüş testi yapılır. Yani direksiyon sınavı toplam 35 dakikalık süreyi kapsar.

Direksiyon Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Direksiyon sınavına giren bir aday sonucu yine aynı gün içerisinde öğrenebilir. Listeler sürücü kursuna gönderildiğinden dolayı kurs yerinizden puanınızı öğrenebilirsiniz.

Direksiyon Sınavından Kalırsam Ne Olur?

Girişte de belirttiğimiz gibi direksiyon sınavında her adaya toplam 4 hak verilir. Bir sürücü adayı direksiyon sınavından geçemezse bu durumda ikinci sınavı, üçüncü sınavı ya da dördüncü sınavı beklemek zorundadır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.08.2020

İkinci El Otomobil Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

28.11.2023

Özel Direksiyon Dersleri Kimler İçin Uygundur

27.05.2021

Sürücü Kursu Kayıtları Ne Zaman Bitiyor

09.12.2020

Sürücü Kursları Kapandı mı? Ehliyet Sınavları Ne Zaman Olacak