Direksiyon Sınavına Başka Bir İlde Girilebilir mi

ABONE OL
Direksiyon Sınavına Başka Bir İlde Girilebilir mi

Ehliyet almak için gerekli şartlardan biri direksiyon eğitimini tamamlamak ve sonrasında direksiyon sınavına girmektir. Sürücü adayları kursa devam ederken çeşitli nedenlerden dolayı şehir değiştirmek zorunda kalabiliyor ve direksiyon sınavına da gittikleri şehirde girip giremeyeceklerini merak ediyor.

Direksiyon sınavı ikametgah adresine göre yapılmaz. Direksiyon sınavında öncelik sürücü kursunun bulunduğu il ve ilçedir. Bu nedenle her sürücü adayı hangi sürücü kursuna gidiyorsa o sürücü kursunun bağlı bulunduğu ilçedeki direksiyon alanında sınava girer.

Peki direksiyon sınavına herhangi bir nedenden dolayı giremeyen ya da girmeyen sürücü adaylarının sınav hakkı yanıyor mu?

Direksiyon sınavına girmedim hakkım yanar mı?

Sürücü kursu eğitimini tamamlayan her aday elde etmiş olduğu sınav hakkını kullanmak zorundadır. Örneğin direksiyon sınav hakkını elde ettiyseniz sınava girmezseniz hakkınız yanar. Ancak bu hakkınızın yanmaması için gerekli olan mazeretiniz ya da sağlık durumunuzu belirten raporunuzun olması gerekir. Mazeretinizi belirttikten sona tekrar sınava girme hakkına sahip olursunuz.

Direksiyon sınavına en geç ne zaman girilir?

Sürücü adayları sınava girerken guruplar halinde alınır. Yani bir araçla günde 12 aday sınava tabi tutulur. Direksiyon sınavına geç kalmamak önemlidir, çünkü geç kalındığında zaman yetmeyeceğinden dolayı direksiyon sınavına girememe şansınız olur. Bunun için her adayın direksiyon sınav saatinden 30 dakika öncesinde alanda hazır olması gerekir.

Direksiyon sınavından kalınca bir sonraki sınav ne zaman?

Direksiyon sınavına girip kalan bir adayın bir sonraki sınav için hemen başvuru yapması gerekir. Başvuru yapmak hemen onaylanacağı anlamına gelmez, adayın bu süreç içerisinde yaklaşık olarak 15–20 gün boyunca beklemesi gerekir.

Direksiyon sınavı girilmezse ne olur?

Direksiyon sınav hakkı her adayı için 4’le sınırlı tutulmuştur. Yani bir sürücü adayı ilk direksiyon sınavına girmezse hakkı yanar ve ikinci sınava girme hakkı vardır. Bu dördüncü sınava kadar devam eder. Dört sınav hakkında başarısız olan ya da girmeyen sürücü adayının dosyası yanar.

Direksiyon sınavından 4 kez kalanlar ne kadar para yatıracak?

Direksiyon sınavına dört kez girmemiş ya da dört kez kalmış olan bir sürücü adayı başa tekrar dönmek zorundadır. Bunun için adayın telafi eğitimi alması gerekir. Telafi eğitimi ücreti ise sürücü kursuna göre değişiklik gösterir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.02.2021

Klima Arızasını Önlemenin 10 Yolu

13.03.2023

Volvo Türkiye Fiyat Listesi Mart 2023

08.06.2021

2022 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar

01.06.2023

İş Makinesi Almak İçin Gerekli Evraklar