Direksiyon Sınavı Telafi Ücreti Nedir

ABONE OL
Direksiyon Sınavı Telafi Ücreti Nedir

Direksiyon sınavından kalan bir sürücü adayı ekstra iki saat süren zorunlu bir eğitim almak zorundadır. Bu eğitime telafi eğitimi denir. Telafi eğitiminin ücreti sürücü kursuna göre değişkenlik gösterir. Bu da 300–350 TL arasında değişebilir.

Direksiyon Telafi Ücreti Zorunlu Mu?

Direksiyon telafi ücreti ödenmesi gereken zorunlu bir ücrettir. Çünkü buradaki asıl nokta sınavdan kaldığınız anda ister istemez panik olmanızdır. Yani kendinizi ne kadar rahat hissederseniz bunun tam karşılığını alırsınız. Direksiyon telafi ücreti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir. Bunun için öncelikli olarak sürücü kursunuzun vereceği fiyatı öğrenmeniz de fayda vardır. Direksiyon telafi ücreti 2021 yılı için 130 TL’dir. Ancak sürücü kursunun talep edeceği rakam doğrultusunda ödeme yapılması gerekir. Direksiyon telafi dersi zorunlu olsa da sürücü adayının kendini geliştirmesini sağlayabilmek için gerekir.

Trafikte ister istemez kendimizi kasıyor ve strese uğruyoruz. Yaşınız ve cinsiyetiniz ne olursa olsun stresin beraberinde getirmiş olduğu birtakım dezavantajlar vardır. 

Direksiyon Eğitimi Öncesi

Telafi direksiyon eğitimi öncesinde hemen şunun altını çizelim. Direksiyon sınav ücretini isteyen istediği şekilde yatırabilir. Eğer amacınız daha az harcamak ise bu durumda kendi kendinize yatırma işlemini bankalar aracılığı ile yapabilirsiniz. Eğer bunu daha fazla ödeyerek sürücü kursuna yaptırmak isterseniz bu da mümkündür. Ancak genelde sürücü kursları bu ücretin sizin tarafınızdan yatırılmasına sıcak bakmadığı için istemeyecek ve size ekstra bir ödeme daha çıkaracaktır.

Direksiyon sınavı basit olarak görülüyor olsa da aslında sadece araç kullanmayı bilen birisi için öyledir. Siz aracın genel olarak hareketini sağlayabilecek teknik donanıma sahip değilseniz araç kullanmak size stresli ve yorucu gelebilir.

Direksiyon eğitimi alınırken dikkatli olmak sizin hata yapma ihtimalinizi de en aza indirecektir. Bu nedenle hatadan korkmadan onu bir an önce yola devam etmelisiniz.

Sürücü Kursları

Direksiyon ya da teorik eğitim mutlaka profesyonel sürücü kursu ve eğitmenler tarafından verilmesi gerekir. Sürücü kursları kursiyerin ilk yazıldığı günden itibaren adayın konforunu göz önünde bulundurur ve bu sayede sürecin planlamasını yapar.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.09.2021

Sepetli Vinç Nasıl Kullanılır

19.10.2022

Fren Gürültüsü Neden Olur

03.05.2024

Vites Geçişlerinde Devir Aralıkları Nasıl Olmalı

10.11.2020

2021 Toyota Corolla İncelemesi - 2021 Toyota Corolla İnceleme