Direksiyon Sınavı Tarihleri 2022 - Direksiyon Sınavı Ne Zaman

ABONE OL
Direksiyon Sınavı Tarihleri 2022 - Direksiyon Sınavı Ne Zaman

Direksiyon sınav tarihleri sürücü adayları tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alır. 2022 direksiyon sınav tarihleri nedir, direksiyon sınavına kaç kez girme hakkımız vardır? İşte, direksiyon sınav tarihleri ile ilgili merak edilenler.

Direksiyon Sınavı Nasıl Yapılır?

Direksiyon sınavı için öncelikle sürücü adayının teorik eğitime girmesi ve yazılı sınavda başarılı olması gerekir. Yazılı sınavda başarılı olan sürücü adayı direksiyon sınavına girmeyi hak kazanır. Sürücü adayının teorik sınavda başarılı olabilmesi için 70 ve üzeri puan alması gerekir. 70 ve üzeri puan alan sürücü adayı direksiyon sınavına katılım sağlayabilir.

Direksiyon sınavına katılım sağlayabilmek için ilk aşamada direksiyon eğitimi almak gerekir. Direksiyon eğitimi sırasında sınav tarihleri ilçe ya da il mili eğitim müdürlükleri tarafından belirlenir. Sınav tarihleri belirlendikten sonra sürücü kursu sınav tarihi ve saati hakkında size bilgi verir. Sınava giriş yapabilmek için sınava giriş belgesini sürücü kursundan almak gerekir.

Direksiyon Sınavı Kaç Dakika Sürer?

Direksiyon sınav süresi de sürücü adayları tarafından merak edilen konulardan biridir. Direksiyon sınav süresi 35 dakikadır. Bu süreç şu şekilde bölünür. İlk 5 dakikada aracın yapısı, kaputun iç kısmı, silecek, akü, motor yağı ile ilgili sorular sorulur. Geriye kalan 30 dakika için araç sürüş tekniği, 2 gözetmen komisyon üyesi ve direksiyon eğitmeni ile birlikte test edilir.

Direksiyon Sınavları Hangi Gün Yapılır?

Direksiyon sınavları cumartesi ya da pazar günü yapılır. Cumartesi ve pazar günü sabahtan akşama kadar direksiyon sınavları uygulanır.

Direksiyon Sınav Ücreti 2022

Direksiyon sınav ücreti 2022 yılı merak edilen noktalar arasındadır. 2022 yılı direksiyon sınavı %36 artışla 160 TL olarak belirlenmiştir.

Direksiyon Sınavı Nerede Yapılır?

Direksiyon sınavları, trafiğe açık alanda önceden belirlenmiş eğitim ve sınav güzergahlarında yapılır. İl ve ilçelerde sürücü eğitimi ve sınav alanı mevcuttur. Direksiyon eğitimi ve sınavı bu güzergahta yapılır.

Direksiyon Sınav Sonucu Ne Zaman Öğrenilir?

Direksiyon sınavında başarılı ya da başarısız olduğunuzu aynı gün içerisinde öğrenmeniz mümkündür. Direksiyon sınavından çıkar çıkmaz direksiyon sınav sonucu öğrenilebilir.

Direksiyon Sınav Hakkı Kaç Kere?

Sürücü adayının toplamda 4 kere direksiyon sınavına giriş hakkı bulunur. 1 kereye mahsus olmak kaydıyla rahatsızlığınız olması durumunda sınava girmezseniz sağlık raporunuzu göstererek sınava katılma hakkınız olur.

Direksiyon Sınav Tarihleri 2022

Mayıs 2022 direksiyon sınav tarihleri şu şekilde sıralanabilir;

Cumartesi Oturumu

7 Mayıs 2022    

14 Mayıs 2022  

21 Mayıs 2022  

28 Mayıs 2022  

Pazar Oturumu

8 Mayıs 2022

15 Mayıs 2022

22 Mayıs 2022

29 Mayıs 2022

Ehliyet ve sınav tarihleri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Kaybedilen Ehliyet Nasıl Yeniden Çıkarılır

22.03.2021

Elektronik Ehliyet (E-Sınav) Başvurusu Nasıl Yapılır

27.05.2020

Mersin Sürücü ve Ehliyet Kursları

14.04.2021

Yağ Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır