Direksiyon Sınavı Saat Kaçta 2022

ABONE OL
Direksiyon Sınavı Saat Kaçta 2022

Teorik ve uygulamalı eğitimlerini tamamlayan sürücü adayları ehliyet alabilmek için sınava girmek zorunda. Sınav yazılı ve uygulamalı olarak yapılır. Yazılı sınavda teorik derslerde öğrenilen bilgiler sorulurken, direksiyon sınavında direksiyon eğitiminde gösterilen bilgiler sorulur. Bu nedenle her sürücü adayının hem teorik hem de direksiyon eğitimine dikkat etmesi gerekir.

Direksiyon Sınavında Araçta Kimler Olur?

Direksiyon sınavına girdiğinizde araçta sürücü, bir komisyon başkanı, bir sınav komisyon üyesi ve bir de direksiyon öğretmeni olur. Yani aracın içerisinde 4 kişi bulunur.

Direksiyon sınavında sorulan sorular ise komisyonun inisiyatifindedir. Genelde ilk olarak kaput açtırılarak motora dair sorular sorulur. Daha sonrasında bagaj ve aracın iç kısmı hakkında sorular sorulur. Aday sorulan sorulara mantıklı ve doğru bir şekilde yanıt vermek zorundadır. Çünkü doğru olmayan cevaplar bir sonraki aşamaya geçmeyi de engelleyecektir. Soruları bilen adaylar artık uygulamalı sınava hazır demektir. Uygulama sınavında aracı nasıl kullandığınız ve neler yaptığınız test edilir. Bu süreci de başarılı bir şekilde tamamlamanız halinde ehliyet almak için hak kazanmış olursunuz.

 Direksiyon Sınavı

Direksiyon sınavına girdiğinizde mutlaka direksiyon eğitiminde size gösterilen şekilde aracı kullanmanız gerekiyor. Aracın direksiyonuna geçtiğinizde toplam 30–35 dakikalık uzun bir süreniz vardır. Bu süreç içerisinde ani fren, yokuş kalkış, paralel park, l park ve 25 metre düz geri gitme gibi uygulamalar yaptırılır. Eğer siz başladığınız noktaya güvenli ve hatasız bir şekilde gelmişseniz bu durumda başarılı olmuş sayılırsınız.

Direksiyon Sınavından Kaldım mı?

Yukarıda bahsettiğimizin tam tersi olursa yani direksiyon sınavı esnasında aracı kullanamazsanız ya da sorulan sorulara kaçamak veya yanlış cevap verirseniz büyük ihtimalle sınavdan kalmış olursunuz. ama bunun sizin moralinizi bozmasına müsaade etmemeniz gerekir. Çünkü direksiyon ve teorik sınavlara giren her sürücü adayına toplam 4 giriş hakkı verilir. Yani siz bir sınavı kaybetmiş olsanız bile bir sonraki sınavda başarılı olabilirsiniz.

İlk kez ehliyetini alan bir sürücü aday statüsünde sayılır. Aday sürücüler araç kullanmaya başladıktan 2 yıl sonra usta sürücü olarak kabul edilir.

Sürücü kursu ve ehliyet haberleri için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.10.2021

Yayaların Hakları

17.06.2022

Araca Göre Lastik Seçimi Nasıl Olmalı

06.04.2022

Afyonkarahisar Sultandağı Sürücü Kursları - Sultandağı Ehliyet Kursları

01.06.2021

Araç Plakası Nereden Çıkarılır