Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar? Direksiyon Sınav Ücreti 2023

ABONE OL
Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar - Direksiyon Sınav Ücreti 2023

Direksiyon sınav ücreti, tüm sürücü kurslarında geçerli olmak üzere 295 TL olarak güncellendi. 2023 yılında ehliyet almak isteyen bir sürücü adayı tekrardan zam gelmediği sürece her direksiyon sınavına girdiğinde bu harç ücretini yatırmak zorunda. Bunun için sürücü belgesi almak isteyen kişilerin gerek teorik eğitimlere gerekse direksiyon eğitimlerine iyi çalışmaları gerekir.

2023 Direksiyon Sınavı Ne Zaman?

Direksiyon sınavının tarihleri bulunduğunuz şehir ve ilçeye göre değişiklik gösterir. Başvurulardaki yoğunluk dikkate alınarak yapılan sınavlar hafta sonlarında olur. Hafta içi direksiyon sınavları insanların rahat katılamayacakları göz önünde bulundurularak yapılmamaktadır. Bir direksiyon sınavına hazırlanan sürücü adayı kesin bir tarih almak istiyorsa en doğru kaynak kaydının bulunduğu sürücü kursu olacaktır. Bu nedenle bu tarz bilgiler konusunda internetten öğrenmeye çalışmak doğru bilgileri almanızı engelleyebilir. Genel olarak konuşacak olursak direksiyon sınavına girişler e-sınav notunun açıklanması ve geçtiğinin tespit edilmesinden 1 ay sonra yapılır.

Direksiyon Sınavından Kalınca Ders Almak Zorunlu Mu?

Bu sorunun yanıtı hem evet hem de hayır şeklindedir. Direksiyon sınavından kalan bir sürücü adayı tekrar sınava girmek için sürücü kursundan ücreti karşılığında 2 saat direksiyon dersi almak zorundadır. Bunun dışında sürücü adayı isteğe bağlı olarak daha fazla özel ders almak isteyebilir. 2023 direksiyon ücreti ne kadar? sorusunun yanıtı yine sürücü kursundan öğrenilebilir.

Direksiyon sınavından kalınca tekrar ne zaman girilir?

Direksiyon sınavından kalan her sürücü adayına toplamda 4 kez sınava giriş hakkı verilir. Aday, ilk sınavdan kalmışsa bir sonraki sınav için 3-4 hafta beklemesi gerekir. Bu süre kursun bulunduğu ilçeye göre değişkenlik gösterir.

Direksiyon sınavından kalınca ne kadar ödenir?

Yukarıda direksiyon sınav ücreti 2023 yılında 295 TL olarak güncellendi demiştik. Buna göre sürücü adayları kaldıkları her sınav sonunda yeni sınava girebilmek için aynı ücreti ödemek zorundadır. MEB direksiyon sınav ücreti ödeme işlemleri sürücü kursu tarafından yapılır. Yani bağlı bulunduğunuz sürücü kursuna bu parayı ödeyerek ekstra direksiyon eğitimi ücretinizi ödemeniz gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.05.2021

Ehliyet Ne Demek, Stajyer Ehliyet Ne Demek

21.02.2022

Araca Yazılım Attırmak Zarar Verir mi

10.08.2023

Araçlarda Mutlaka Bulunması Gereken Ekipmanlar

09.06.2021

Araç Alırken Ekspertiz Ücretini Kim Öder