Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar? 2022

ABONE OL
Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar - 2022

Ehliyet almaya çalışan bir sürücü adayı sürücü kursunu seçerken aynı zamanda ne kadar ödeyeceğini de merak eder. Çünkü ehliyet almak hem kolay olmayan hem de çok para harcamanız gereken bir uygulamadır. Türkiye’de ehliyet belgesi ile ilgili düzenlemeler zaman zaman yapılmakla birlikte her yıl belli oranlarda sürücü kurslarına ve direksiyon sınavı ücretlerine zam yapılmaktadır. 2022 yılında direksiyon sınavına girecek bir sürücü adayı da bu konuyu merak edebilir. Biz de bu merakı açıklığa kavuşturmak adına rakamların ne kadar olduğu konusunda bilgilendirme yapalım istedik.

Direksiyon Sınav Ücreti Kime Ödenir?

Sürücü belgesi almak için girilecek olan direksiyon sınav ücreti Milli Eğitim Bakanlığına ödenir. Ancak sürücü kursları genellikle bu ücreti kendileri ödeyerek sizden talep ederler. Direksiyon sınavına girebilmek için ödeyeceğiniz para yasal olduğu için eğer sürücü kursu sizden bu adda para isterse vermeniz gerekir. 

İlk Direksiyon Sınavında Ne Kadar Ödemem Gerekir?

İlk kez direksiyon sınavına girecek olan bir sürücü adayı ücret olarak 160 TL ödemesi gerekir. Bu rakamın altında olamayacağı gibi üzerinde de olamaz. Bunun için eğer sizden sürücü kursunuz direksiyon ücreti adı altında daha fazla para istiyorsa mutlaka bu konuda itirazınızı dile getirmeniz gerekir. Aksi takdirde bu ücreti ödemek durumunda kalırsınız. Sürücü kursuna yazılırken sormanız gereken sorulardan birisi de bu ücretin ne kadar olduğudur. Bu sayede ehliyet almak isterken sizden ne kadar sınav ücreti talep edeceklerini de bilmiş olursunuz.

İkinci Direksiyon Sınavında Ne Kadar Ödemem Gerekir?

Sürücü adaylarına ilk kez kayıt işlemi esnasında 4 kez sınava girme hakkı verilir. Dolayısıyla ilk ya da birkaç kez direksiyon sınavından kalmış olan bir sürücü adayı gireceği tüm sınavlar için ekstradan 160 TL ödemek zorundadır. Bu ücret ödenmeden sınava girmek mümkün olmayacağı için direksiyon sınavından her kaldığınızda toplamda ehliyet belgesi için ödeyeceğiniz paranın miktarı daha da yükselecektir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise direksiyon sınavına girmeden önce sürücü kursunda telafi eğitimi almanız gerektiğidir. Bunun için sürücü kursu sizden direksiyon sınav ücretiyle birlikte telafi ders ücreti de talep edecektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.06.2021

2021 Range Rover Sport HSE 2.0 İnceleme

22.12.2020

Sıcaklar Akünün Bitmesine Neden Olur mu

28.10.2021

Yeni Ehliyetin Geçtiği Yerler

23.09.2022

TOGG, Galataport’ta Ziyaretçilerini Bekliyor