Direksiyon Sınav Tarihleri 2023: Direksiyon Sınavı Ne Zaman

ABONE OL
Direksiyon Sınav Tarihleri 2023 - Direksiyon Sınavı Ne Zaman

Ehliyet alma sürecinde iki sınav sistemi uygulanır. Bunlardan birincisi; yazılı sınav diğeri ise direksiyon sınavıdır. Yazılı olan sınavda adaylar temel motor derslerinden, trafik derslerinden, ilk yardım ve trafik adabı derslerinden aldıkları eğitimlerle ilgili sınava tabi tutulurlar. Her adayın yazılı sınavı geçebilmesi için en az 70 puan alması gerekir. 70 puanın altında kalan adayların direksiyon sınavına girmeleri mümkün değildir.

Yazılı sınavda adaylara toplamda 50 tane soru sorulur ve bu 50 sorudan 35 tanesinin doğru olması gerekir. Aday sınavdan 70 ve üzerinde puan alırsa direksiyon sınavına girmeye hak kazanmış olur.

Hangi Tarihte Sınava Gireceğim?

Yazılı sınavı kazanan sürücü adaylarının direksiyon eğitim süreçleri başlar. Bu süreç sonunda ise direksiyon sınavına girme hakkına sahip olacaktır. Direksiyon sınavına katılabilmek için adayların sınav ücretini ödemesi gerekiyor.

Direksiyon eğitimi sürerken adayların ne zaman sınava girecekleri de açıklanır. Tarih hakkındaki bilgiler il ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenir. Yani sınav tarihleriyle alakalı sürücü kursların herhangi bir bilgisi yoktur.

Sınav tarihleri açıklandığında sürücü kursu adayın yerine randevuyu oluşturur, ancak sınava giriş zamanları konusunda istenilen tarih olmayabilir. Burada Milli Eğitim Bakanlığı sınav başvuru yoğunluğunu dikkate alır.

Sürücü kursu aldığı bilgiler doğrultusunda sınavın gün ve saatini sürücü adayına belirtir. Sürücü adayları sınava girebilmeleri için çift onaylı giriş belgesini sürücü kursundan alması gerekir.

Direksiyon Sınavına Hangi Araçla Girilir?

Direksiyon sınavına sürücü kursunda eğitim görülen araçla girilir. Bu nedenle sürücü kursuna yazılırken bakmanız gerekenlerden birisi de hangi araçlarla eğitim verdikleridir. Eğer alacağınız ehliyet otomatik araç ehliyeti ise bu durumda sınava gireceğiniz araçta otomatik vites olacaktır.

Direksiyon Sınavları Hangi Günler Yapılıyor?

Direksiyon sınavları Türkiye’nin tüm illerinde yalnızca Cumartesi ve Pazar günleri yapılmaktadır. Ayda en az 8 kez yapılan sınav sabahtan akşama kadar devam eder ve her sürücü kendisine verilmiş olan sınav saatinden önce hazır bulunmalıdır. Sınav bittikten hemen sonra sürücü adayı sınavdan geçip geçmediğini öğrenebilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.12.2020

Helezon Yayı Nedir? Arızası Nasıl Anlaşılır

02.07.2021

Karavan Nasıl Seçilir

11.07.2023

Türkiye’de En Çok Satılan Elektrikli Otomobiller

25.05.2021

Trafik Sigortası Ne Kadar? 2021