Direksiyon Sınav Hakkı Kaçtır

ABONE OL
Direksiyon Sınav Hakkı Kaçtır

Direksiyon sınav hakkı kaçtır? İlk kez ehliyet almak isteyen bir kursiyerin en çok merak ettiği konular arasında yer alır. Biz de bu yazımızda direksiyon sınavı hakkında merak edilen soruları açık bir şekilde belirtelim istedik.

İlk kez sürücü kursuna kayıt yaptıran bir kursiyer teorik eğitimini tamamladıktan sonra e-sınava girer. Sınavdan 70 ve üzerinde puan alınması zorunludur. Alınmaması halinde ilk hakkı yanmış olur. Her sürücü adayına teorik sınavda 4 hak verilir ve adayların verilen bu 4 haktan birinde geçmesi beklenir. Eğer dördünden geçemezse bu durumda kurs kaydı silinir ve tekrar kayıt yaptırmak zorunda olur.

Direksiyon sınavında da adaylara aynı şekilde 4 hak verilir. Eğer aday direksiyon sınavının ilk hakkında başarılı olmazsa bu durumda iki ve daha sonraki haklarını kullanabilir.

Direksiyon Sınavından 4 Kez Kalan Ne Yapmalı?

Direksiyon sınavından 4 kez kalanlar ne yapacak? merak ediyorsa bunu da hemen açıklayalım. Yukarıda belirttiğimiz üzere teorik sınavda geçerli olan her şey aslında direksiyon sınavı içinde geçerlidir. Yani bir kursiyer girdiği 4 sınavında da direksiyondan geçemezse bu durumda tüm eğitimlere yeniden başlamak zorunda olur.

Örnek verecek olursak kursiyer girdiği sınavda 4 hakkını kullanır ancak ehliyetini alamazsa 45 gün sonrasında dilekçe vererek 4 hak daha talep eder. Bu 4 hakkını aldıktan sonra direksiyon eğitimlerine tekrardan başlar ve yeniden sınava girmek zorunda olur. Eğer toplamda 8 direksiyon sınavından geçemezse bu durumda sürücü kursu kaydı yanar ve tüm süreci sil baştan geçirmek zorunda olur.

Ehliyet alma sürecinizde yaşayacağınız her aksilik ehliyet alma sürenizin daha uzun olmasına neden olacaktır. Bir sürücü adayı bu süreci ne kadar çok uzatırsa bunun psikolojik etkileri de olacaktır. Bu nedenle sürücü kursuna yazılan bir adayın bu işi ciddiye alması ve kendini özellikle direksiyon konusunda yetersiz buluyorsa özel direksiyon dersi alması tavsiye edilir.

Özel direksiyon dersleri, sürücü kursları tarafından verilen bir hizmettir. Her aday kendi isteğine göre gün belirleyebilir, ancak burada eğitimin ne kadar sürmesi gerektiği sürücü kursu tarafından belirlendiğinde daha sağlıklı sonuç alınacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.08.2020

Araçlarda Yakıt Tasarrufu Sağlamanın Yolları Nelerdir

25.01.2021

Arabanın Motoru Neden Aşırı Isınır

17.05.2020

Virüs Nedeni İle Kapanan Sürücü ve Ehliyet Kursları Açılıyor

21.06.2021

Yola Çıkarken Dikkat Edilecekler