Direksiyon Sertleşmesi Neden Olur

ABONE OL
Direksiyon Sertleşmesi Neden Olur

Direksiyonun sertleşmesinin ana nedeni bakımının eksik olarak yapılmasıdır. Aracınızın bakımını düzenli olarak yaptırdığınızda olası arızaları önceden belirlemiş olacağınızdan dolayı sorunun tespitini yapabilmeniz kolay olacaktır. Düzenli bakım aynı zamanda oluşabilecek hasarın büyümeden çözülmesini sağlayacaktır.

Bir aracın direksiyonun sertleşmesinin en yaygın nedenleri aşağıdaki gibidir.

Düşük Hidrolik Direksiyon Yağı

Sert bir direksiyonun en yaygın nedeni, sistemde yeterince hidrolik sıvısının bulunmamasıdır. Basınçlı hortum alanından sıvı sızıntısı varsa bu durum ortaya çıkabilir. Hidrolik direksiyon deposundaki sıvının yeniden doldurulması sorunu çözecektir, ancak sızıntı devam ederse sorun tekrarlayacaktır.

Yoğun Hidrolik Direksiyon Yağı

Bir araçtaki diğer tüm yağ türleri gibi, hidrolik direksiyon yağı da kullanımla bozulabilir. Çok kalın hale gelen hidrolik yağı temel özelliğini kaybeder, doğal olarak direksiyonun sertleşmesine neden olur. Hidrolik direksiyon yağınızı ne zaman değiştireceğiniz konusunda üretici tavsiyelerine uymanız önemlidir. Yağın koyulaşması, düşük hızlarda direksiyonu çevirmenizi zorlaştırır. Tek çözüm, kötü yağı boşaltıp yeni yağ doldurmanızdır.

Arızalı Hidrolik Direksiyon Pompası

Hidrolik direksiyon pompası, direksiyon simidini zahmetsizce döndürmek için gereken doğru miktarda basıncı üretir. Pompada bir sorun olması durumunda, özellikle düşük hızda direksiyonu çevirmek zorlaşır. Ayrıca direksiyon pompası düzgün çalışmadığında, direksiyonu çevirdiğinizde bir vızıltı sesi çıkarır. Bu semptomlarla karşılaştığınızda pompayı profesyonel bir tamirciye kontrol ettirmeniz gerekir.

Hasarlı Serpantin Kayışı

Kıvrımlı kayışın çatlaması veya kırılması, sert direksiyon simidinin diğer bir yaygın nedenidir. Kemer aşınmaya başladığında ve gevşemeye başladığında tekerlek sertlik belirtisi göstermeye başlar. Kayışı mümkün olan en kısa sürede onarmak veya değiştirmek gerekir, çünkü gecikme kemerin kırılmasına ve direksiyon simidinin bozulmasına neden olabilir.

Arızalı Direksiyon Kremayeri

Sıcaklıklara ve yol kalıntılarına aşırı maruz kalma nedeniyle, arabanızın direksiyon rafı hasar görür. Hasarlı iç burçlar ve sistemin sızıntı yapmasına neden olur. Sızıntı daha sonra biriktirilir ve böylece direksiyon kremayeri ve dişlisi tahrip olur.

Bu nedenlerin dışında, birkaç başka neden de direksiyonunuzu sertleştirebilir. Aracınızı düzenli bakıma götürmeniz ve bu işaretleri asla göz ardı etmemeniz önerilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.09.2020

Aerodinamik Nedir

23.05.2020

Elektronik Ehliyet Sınavı Soruları – 2020 E-Sınav Soruları

14.07.2021

Hibrit Arabaların Tamiri Pahalı mı

22.12.2020

Yakıt Filtresinin Önemi Nedir, Ne Zaman Değiştirilmelidir