Direksiyon Eğitmeni Nasıl Olunur

ABONE OL
Direksiyon Eğitmeni Nasıl Olunur

Bir sürücü kursunda direksiyon eğitmeni olabilmek uzun süredir favori olan meslek grupları içerisindedir. Birçok kişinin bu işi yaparak ek gelir sağladıkları bilinir. Hatta bu işi ek olarak değil sürücü kursunda tam zamanlı olarak çalışarak yapanlarda oldukça fazladır. Yani bir sürücü kursunda direksiyon eğitmeni olmak hem ek kazanç sağlamak için hem de normal iş arayanlar için önemlidir.

Direksiyon eğitmeni ile ilgili gerekli olan şartlar Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bizde yönetmelikler doğrultusunda nasıl direksiyon eğitmeni olunur? Bu konu hakkında açıklama yapalım istedik.

Sürücü Kursunda Teorik Derslere Giren Öğretmen Nasıl Olunur?

Sürücü kursları adaylara hem teorik hem de direksiyon dersleri veren kurumlardır. Teorik derslere giren öğretmenlerde aranacak olan özellikler şöyledir

  • En az yüksekokul mezunu olmak.
  • İlk Yardım Dersini verebilmek için lk Yardım Yönetmeliği kapsamında alınmış “İlk Yardım Eğitmeni Sertifikası” sahibi olmak.
  • Çevre ve trafik dersini verebilmek için en az üç yıllık sürücü belgesi sahibi olmak şartıyla trafik ve çevre öğreticiliği belgesi almış olmak.

Sürücü kursunda öğretmenlik yapabilmeniz için yukarıda belirtmiş olduğumuz belgeleri almanız gerekiyor. Bunun için Milli Eğitim bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan kurslara gidip sertifika almanız şart. Üniversitelerin trafik ve çevre bilgisi ile ilgili alanlarından mezun olan kişiler için sadece diploma yeterlidir. Onların sertifikasının olması gerekmiyor.

Sürücü Kursunda Direksiyon Öğretmeni Nasıl Olunur?

Sürücü kursunda direksiyon hocası olabilmeniz için sizden istenilecek olan şartlar ise şu şekildedir:

  • En az lise mezunu olmak.
  • Eğitim verilecek ehliyet sınıfına sahip olmak.
  • En az üç yıllık sürüş tecrübesine sahip olmak.
  • Herhangi bir trafik cezası almamış olmak.
  • En az 3 yıllık sürüş tecrübesi ( Bu süre sürücü kursuna göre değişebiliyor)
  • Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kurumlarca verilmiş “Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Belgesi”ne sahip olmak.

Toparlayacak olursak sürücü kurslarında iki türlü eğitmenlik yapabilirsiniz. Birincisi teorik derslerde ikincisi ise asıl konumuz olan direksiyon derslerinde. Siz hangisini tercih ediyorsanız izlemeniz gereken yol böyle olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.04.2021

Karbon Kanister Nedir? Arızası Nasıl Anlaşılır

27.07.2022

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Sorgulama Nasıl Yapılır

09.09.2020

Arkadan İtiş Nedir

22.07.2022

Kompakt Otomobil Nedir? Modelleri ve Özellikleri