Direksiyon Eğitimi Nasıl Verilir

ABONE OL
Direksiyon Eğitimi Nasıl Verilir

Filmler bir arabanın nasıl sürülmemesi gerektiğine dair korkunç görüntülerle doludur. Kuşkusuz bunun nedeni, güvenli sürüş tekniklerinin görsel olarak daha ne kadar önemli olduğunu bize gösterir. Direksiyon eğitimi konusuna geçmeden önce bilinmesi gereken bir şey var ki söylemeden geçmeyelim.  İki elinizi direksiyonda tutmak ve her iki gözü de yoldan ayırmamak, güvenli suruşun iki temel bileşenidir.

Direksiyonu Doğru Tutmak

Direksiyon simidini iki elinizle tutun. Bu sizin ani ve acil durumları müzakere etmenize hazır olmanızı sağlayacaktır. Araç üzerinde olabildiğince fazla kontrol sağlayın. Aracınızın manuel şanzımanı varsa, gerektiğinde vites değiştirin, ancak daha sonra elinizi viteste tutmayın hemen direksiyon simidine geri koyun.

Ön cam silecekleri, farlar ve sinyaller bir elinizi direksiyondan çekmenizi gerektirir. Bu aksamlar tek elle sürmek için harcanan zamanı en aza indirmek için direksiyon simidine yakın yerleştirilmiştir.

Tutuşunuzu sağlam tutun. Direksiyondaki tutuşunuzu gevşetme dürtüsüne direnin. Aynı zamanda, direksiyon simidini çok sıkı tutmamaya dikkat edin. Bu, kollarınızı yorabilir.

 Direksiyonu 10 ve 2 veya 9 ve 3 konumunda tutun. Direksiyonu, analog bir saat yüzü olarak hayal edin. Sol elinizle tekerleği saat 9 veya 10 konumunda tutun ve direksiyon simidinin diğer tarafını saat 3 veya 2 konumunda sağ elinizle tutun.

Başparmaklarınız direksiyon simidinin etrafına dolanmış olarak direksiyonu tutun. Dönüş esnasında, başparmaklarınızı kaldırın.

Şerit Değiştirme

Direksiyonu çevirmek istediğiniz yönde aşağı doğru çekin. Direksiyonu aşağı çekerken diğer elinizi gevşetin. Dönüş tamamlanana kadar direksiyon simidini yukarı itin.

Nasıl sürüleceğini ilk öğrendiğinizde, bu teknikte ustalaşmak çok kolay olduğundan dönüş yapmak kolay olacaktır.

Geri Geri Araç Sürmek

Aracın arkasında insan ve engel bulunmadığından emin olmak için tüm aynalarınızı kontrol edin. Bir kolunuzu yolcu koltuğunun arkasına yerleştirin. Arka camdan daha iyi bir görüş için üst gövdenizi bu yönde 90 derece döndürün. Direksiyon simidini diğer elinizle yaklaşık saat 12 konumunda tutun. Otomobili sağa geri döndürmek için direksiyonu sağa çevirin veya tersini yapın.

Mümkünse, arabanın kendiliğinden geriye doğru gitmesine izin verin. Gaz gerekiyorsa, pedala bir seferde sadece biraz baskı uygulayın. Çok hızlı gaza basmaktan kaçının

Geri geri giderken aynalara veya dikiz aynasına tek başına güvenmeyin.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.05.2022

ATV ve UTV Araçların Özellikleri ve Arasındaki Farklar

15.04.2021

Gündüz Farları Aküyü Bitiriyor mu

07.06.2021

Kasko Sigortasında Dikkat Edilecek Hususlar

20.07.2022

Yıldırım Sürücü Kursları – Yıldırım Ehliyet Kursları