Direksiyon Eğitimi Kaç Saat Sürer

ABONE OL
Direksiyon Eğitimi Kaç Saat Sürer

Direksiyon eğitimi almak isteyen sürücü adayları ya da ehliyeti olan kişilerin merak ettiği konu özel direksiyon dersi ücretlerinin ne kadar olduğu ve bu eğitimin ne kadar süreceğidir.

Sürücü belgesi alabilmek için zorunlu teorik eğitiminin yanı sıra direksiyon dersi de alınması gerekmektedir. Yazılı sınavda başarılı olan sürücü adaylarının direksiyon sınavını da geçebilmesi için direksiyon eğitimi alması gerekir.

Özel Direksiyon Dersi Kaç Gün Sürmeli?

Özel direksiyon dersinin kaç gün süreceği konusu hem sürücüye hem de nerede yaşadığınıza göre değişiklik gösterir. İstanbul ve Ankara gibi yoğun trafiğin olduğu şehirlerde oturuyorsanız bu durumda direksiyon eğitim süreniz ister istemez daha uzun olacaktır. Genel bir ortalama yapacak olursak direksiyon konusunda çok acemiyseniz yaklaşık 10 ile 12 gün arasında eğitim almanız gerekir. Bu eğitimlerde size aracı nasıl kaldırmanız gerektiği, döner kavşaklara nasıl gireceğiniz, sağa ve dola dönüşleri nasıl yapmanız gerektiği, dur kalkların nasıl olması gerektiği ve park yapmanın incelikleri gibi detaylar öğretilir. Günde 2 saat süreyle alınan ve 12 gün boyunca devam eden süreçte muhtemelen artık trafikte araç kullanabilir hale geleceksiniz.

Gece Direksiyon Dersi Alınmalı mı?

Direksiyon eğitimleri gündüz olduğu gibi gece de önemlidir. Her iki sürüşün birbirinden farklı olması ve sürücülerin gece de trafiğe çıkma ihtimali göz önünde bulundurularak gece ve gündüz özel direksiyon dersi alınmasında fayda vardır.

Neden Özel Direksiyon Dersi Almalıyız?

Sürücü kurslarında verilen direksiyon dersleri yoğunluk ve az olmasından dolayı maalesef yetersiz kalmaktadır. Her ne kadar sürücüler sınavdan geçebilecek bilgiye sahip olsalar da sıkışık bir trafiğe çıktıklarında elleri ayakları birbirine karışmaktadır. Özel direksiyon dersi alındığında ise üzerindeki heyecan ve stresi atıp daha bilinçli ve tecrübeli şoför olunabilir.

Özel Direksiyon Dersi Fiyatları 2022

Özel direksiyon dersleri saat bazında hesaplanır. Buna göre sürücü kurslarından alınmak istendiğinde ortalama 175-200 TL arasında ödeme istenir. Bireysel olarak özel direksiyon dersi almak istediğinizde bunu kendi aracınızla yaparsanız 1 saat için ödeyeceğiniz ücret 125 TL’ye kadar inebilir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.12.2020

Trafikte Alkol Sınırı Nedir

25.12.2020

Direksiyon Dersi Neden Önemlidir

18.10.2021

2022 Ford Focus Vagon İncelemesi

26.04.2021

Otomatik Araba Nasıl Çalıştırılır