Direksiyon Dersinde Başarısız Olmanın 6 Nedeni

ABONE OL
Direksiyon Dersinde Başarısız Olmanın 6 Nedeni

İster sadece sürücü kursunu isterseniz özel direksiyon dersini tercih edin, direksiyon sınavınız sırasında aynı yeterliliği göstermeniz beklenir.

Sürücü kursuna giden herkes iş direksiyon sınavına geldiğinde geçeceğini düşünür. Oysaki aksine, çoğu sürücü direksiyon sınavını ilk seferde geçemez. Çünkü sınavda başarısız olmanın bazı nedenleri vardır ve bu nedenler ciddiye almayan her sürücü için direksiyon sınavından kalmak anlamına gelir.

Direksiyon sınavında başarısız olmanın 10 nedeninin kısa bir özetini makalemizin devamında bulabilirsiniz.

  1. Kavşaklarda Sağa Dönüşler

Kavşaklarda sağa dönüşler, acemi sürücüler için genellikle göz korkutucu ve sorunludur. Başarısızlığın en yaygın nedenlerinden biri olarak karşıdan gelen araçların sizin yolunuza geçme korkusudur. Kavşaklarda dönüş korkusundan kurtulmak için olabildiğince pratik yapmanız gerekir.

  1. Yol İşaretleme Gözlemleri

Yol işaretleri karmaşık olsalar da öğrenilmesi zorunludur. Sürücü adayları bir çok bilgiyi öğrenirken genelde yol işaretlerini ikinci plana atar. Bu işaretler basit gibi görünüyor olsa da dikkat edilmemesi halinde trafikte ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Örneğin tek yol işaretini bilmediğinizde yanlış yola girme ihtimaliniz çok yüksektir.

  1. Yoğun Trafikte Araç Kontrolü

Yoğun trafikte araç kullanmak yaygın bir sorundur, ancak özel ders aldığınızda biraz pratik ile bunun üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz. 

  1. Geri Geri Park Etme

Geri park etme sadece acemi değil, usta sürücüler içinde zor olabilir. Direksiyon sınavında geri geri gitmeye vakit geldiğinde sürücü kursunda öğrendiklerinizi mutlaka sırayla uygulamanız gerekir.

  1. Trafik Işıkları

Trafik ışıklarına yaklaşırken dikkatli olmalısınız. Hızlı bir şekilde kırmızı ışığa girdiğinizde aracınızı aniden durdurmak zor olabilir.

  1. Aynaların Kullanımı

Yön değiştirmeden, yavaşlamadan veya şerit değiştirmeden önce, başka bir aracın doğrudan yoluna girmediğinizden emin olmak için uygun ayna kontrolleri gereklidir. Eğer sürüş sırasında aynalarınızı kontrol etmezseniz sınav sırasında bu sizin için olumsuz puan demek olacaktır.

Yukarıda direksiyon dersinden kalmanıza neden olabilecek genel sorunlardan birkaçı hakkında bilgi verdik. Bahsetmiş olduğumuz bu hususlara dikkat etmek sınavda başarı sağlamanıza neden olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.08.2021

Direksiyon Sınavına Geç Kaldım Sınava Girebilir miyim

03.01.2022

Motosikletler İçin Trafik Sigortası

31.10.2022

Eskişehir Çifteler Sürücü Kursları – Çifteler Ehliyet Kurslar

28.10.2021

Cepten Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır?