Devirdaim Pompası Arızası Nasıl Tespit Edilir

ABONE OL
Devirdaim Pompası Arızası Nasıl Tespit Edilir

Devirdaim pompası, motor soğutma sisteminin kalbidir. Devirdaim pompasının görevi, suyu tüm soğutma devresi boyunca dolaştırmak ve böylelikle soğutucu akış oranını düzenlemektir. Su pompaları bir kasnak ve kayış kombinasyonu ile çalıştırılır. Kötü bir devirdaim pompası, motorun aşırı ısınmasına neden olabilir.

Kötü bir kayış, yıpranmış bir yatak ve şaft arızaya neden olur bu da pompa ömrünü önemli ölçüde azaltır. Sızdıran bir devirdaim pompası, kayışı ve gergiyi etkiler. Bu nedenle devirdaim pompası, kayış ve diğer tahrik bileşenlerinin aynı anda değiştirilmesi önerilir.

Kötü Devirdaim Pompası Nasıl Tespit Edilir?

Aşağıdaki belirtiler devirdaim pompasının değiştirilmesi gerektiğini hatırlatmalıdır.

Pompanın dahili mekanik salmastrası, şaftı soğutma devresine doğru yalıtır, soğutucunun yatak tertibatına geçmesini önleyerek yatakları korur. Bir devirdaim pompası yeni olduğunda, tahliye deliğinden bir miktar sızıntı olması normaldir, çünkü mekanik salmastranın düzgün bir şekilde oturması yaklaşık 10 dakika sürer. Bu alıştırma döneminden sonra tahliye deliğinden daha belirgin sızıntı ve damlamalar veya tahliye deliğinin etrafındaki büyük bir soğutma sıvısı sızıntısı anormaldir ve devirdaim pompası arızasını gösterir.

Kirlenmiş soğutma suyu, tahliye deliği sızıntısının ana nedenidir. Yeni pompayı takmadan önce soğutma sistemini iyice yıkayın ve sistemi araç üreticisinin önerdiği soğutucuyla yeniden doldurun.

Bir devirdaim pompasını birkaç saniye bile kuru çalıştırmayın. Pompanın kuru çalışması mekanik salmastrasını bozar.

Devirdaim Pompası Arızasını Anlamanın Pratik Yolu Nedir?

Bir araç sahibiyseniz olası arızaları önceden tahmin edebilmek ya da belirtilerini bilmek size önemli kazanımlar sağlayacaktır. Aşağıda sırlamış olduğumuz hususlara dikkat etmeniz arızalı bir devirdaim pompasını pratik olarak tespit edebilmenizi sağlayacaktır.

  • Pompada su kaçağı varsa,
  • Pompa normalin dışında sesler çıkarıyorsa,
  • Arabanız hararet yapıyorsa,
  • Kayış kopmuş veya kopmak üzereyse,
  • Pompa üzerindeki contaların aşırı yıpranması,

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz sorunlar devirdaim pompası arızasının olduğunu gösterir. Bu arızalar daha fazla büyümeden müdahale edebilmek aracınızın güvenli bir şekilde yoluna devam etmesini sağlayacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.05.2023

Kiralık Ekskavatör İstanbul – Ekskavatör Kiralama

30.03.2020

Elektrikli Araçların Tarihi

08.07.2021

Antalya Sürücü ve Ehliyet Kursu Fiyatları

13.07.2020

Vidalı Plakalar Araç Muayenesinden Geçer mi