Devir-DAİM Pompası Nedir? Devir-DAİM Pompası Sızdırıyor

ABONE OL
Devir-DAİM Pompası Nedir - Devir-DAİM Pompası Sızdırıyor

Soğutma sistemi, motor sıcaklığının optimum seviyede tutulmasından sorumludur. Bu sistem soğutma sıvısı, radyatör, devir-daime pompası, termostat, hortumlar vb. dahil olmak üzere birden fazla bileşen içerir. Bu bileşenlerden herhangi biri arızalandığında, motorunuz büyük olasılıkla aşırı ısınarak motor hasarına neden olur.

Devir-daim pompası, soğutma sisteminizdeki en önemli bileşenlerden biridir ve soğutma sıvısının motorun etrafına doğru basınçla pompalanmasından sorumludur. Ne yazık ki, devi-daimir pompası eskidikçe sızıntı yapan bir devi-devir-devir-daim pompası çok yaygındır. Devir-daim pompası sızdırdığında ne yapılması gerektiğini anlamak, önemli sorunları önlemek için çok önemlidir.

Araba Devi-Daime Pompası Nedir ve Ne İşe Yarar?

 Devir-daim pompası sızdırıyorsa arabamı kullanabilir miyim?” ile ilgili ayrıntılara girmeden önce. Geri adım atmak ve devi-devir-devir-daim pompasının aracınızdaki ana rolünü anlamak önemlidir. Bunu yaptığımızda, sızıntı yapan bir devi-daim pompasının ciddiyetini belirlemek çok daha kolay hale geliyor.

Devi-daim,  pompası, motor sıcaklığını optimum aralıkta tutmaktan sorumlu soğutma sisteminin bir parçasıdır. Motor sıcaklığı belirli bir eşiği aşarsa, ajan aşırı ısınarak önemli motor hasarlarına neden olabilir.

Devir-daim pompası, soğutma sıvısını motorun etrafına doğru basınçla pompalamaktan sorumludur. Soğutma sıvısı motorun etrafında dolaşırken aşırı sıcaklığı emer ve sıcaklığını düşürür. Soğutma sıvısı ısındığında, fazla sıcaklığı düşürmek için radyatöre geri döner ve işlemi tekrarlar.

Kullanım süresi içinde, devi-daime pompasının hasar gördüğü durumlarla uğraşmak nadir değildir. Ne yazık ki, devi-devir-devir-daireme pompası sonsuza kadar dayanacak şekilde tasarlanmamıştır ve yıprandığında değiştirilmesi gereken bir nokta olacaktır.

Devir-Daime Pompası Sızdırırsa Ne Olur?

Devi-devir-devir-daime pompası, soğutucuyu motorun etrafına göndermekten sorumlu olan aracın yakınındaki birincil bileşen olduğundan, motor hasarlarını önlemek için pompanın düzgün çalıştığından emin olmak önemlidir.

Aracınızın devir daima pompasının karşılaşabileceği yaygın sorunlardan biri (devir-daim ) pompası sızıntılarıdır. Bu, devi-devir-devir-demir pompası aşındığında ve soğutma sıvısı çatlak ve sızıntı oluşturan bazı zayıf alanlar bulduğunda olur. Açıkçası, soğutma sıvısı belirli bir noktaya sızdığında işini yapmayacak ve motor aşırı ısınmaya devam edecektir.

Her aracın belirli bir seviyede soğutma sıvısı gerektirecek şekilde tasarlandığını unutmamak önemlidir. Soğutma sıvısı seviyesi belirli bir eşiğin altına düştüğünde doğru işi yapmayacak ve motordan çıkan fazla ısıdan kurtulmak için yeterli olmayacaktır. Böylece soğutma sistemi işini yapamayacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.01.2021

Motor Yağı Katkı Maddesi Nedir, Katkı Maddesi Eklenmeli mi

04.10.2021

Debriyaj Değişimi Ne Zaman Yapılır

18.10.2021

Yayaların Hakları

02.02.2022

Amortisör Patlarsa Ne Olur