Defansif Sürüş Nedir - İşte Hayatınızı Kurtaracak Bilgiler

ABONE OL
Defansif Sürüş Nedir - İşte Hayatınızı Kurtaracak Bilgiler

Trafik kazalarının oluşmasının ilk nedeni sürücü hatalarıdır. Bu hataların nedenlerine baktığımızda ise dikkatsizlik ön plana çıkmıştır. Bu hataları olabildiğince azaltmak ve sürüşü daha dikkatli bir hale getirmek önemli bir görevdir. Bunun içinde gerekli olan teknik beceriler defansif sürüş olarak tanımlanmıştır.

Defansif Sürüş Nedir?

  • Olası tehlikeli durumları önceden tahmin ederek sürüşü ona göre temkinli bir şekilde gerçekleştirmek,
  • Araç kullanırken etrafınızda olup bitenleri algılayabilmek,
  • Trafikte sağduyulu, titiz ve makul olmak şeklinde tanımlanabilir.

Defansif Sürüş ve Hazırlık

Defansif bir sürüşe sahip olan sürücü sadece becerisini kullanmaz. Etrafındaki kısıtlamalardan, zorluklardan haberdardır. Yoğun trafiğin içine girmeden tehlikeyi en aza indirmek gerekir. Defansif amaçlı olan bir sürüş için aşağıda bahsettiğimiz hususlara dikkat etmeniz gerekir.

Sürüş Yeteneği

Yetenek insanın içinde olan bir durumdur. Ancak genelde insanlar yeteneklerinin ne olduğunun farkına varmazlar. Eğer siz yaşlıysanız bu durumda sürüş yetinizle ilgili pek çok şeyi de kaybedeceksiniz. 

Araç Pozisyonu

 Defansif sürüşün kendi içerisinde dikkat gerektiren birtakım hususları vardır. Uygun bir şekilde şişirilmiş lastikler temiz bir araç ön camı ve süspansiyon sistemi binilen aracın daha iyi kalmasın imkan sağlar.

Yol ve Trafik Koşulları

Defansif sürüş çok önemlidir, çünkü bu sürüşe sahip olan bir sürücü ne zaman ve nerede duracağını iyi bilir ve bunun farkındadır. Özelikle değişken hava durumu konusunda her zaman dikkatli hareket eder. Defansif bir yolculuk planlanırken sürücünün yorgunluğu ve buna benzer riskler göz önünde bulundurulur.

Yol Kuralları Bilgisi

Defansif sürüşe sahip olan bir sürücü yo kurallarına her zaman hakimdir ve kesinlikle hata yapmaz ve yapılmasına da müsaade etmez.

Kazaların sürücü açısından önemli ve dikkat gerektiren bir durum olduğunun farkındayız. Bunun için yapılması gereken en önemli şey ise bir otomobilde ya da otomobilin dışında nasıl hareket etmeniz gerektiğini bilmek olacaktır.

Defansif sürüş konusunda tekmili olmayan kişilere güvenmek her zaman risk gerektirir. Bunun için bindiğiniz aracın sürücüsünün defansif sürüşe hakim olduğundan emin olmanız gerekir.

Sürüş teknikleri konusunda bizimle https://www.surucukurslari.com/ adresinden iletişime geçebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.09.2021

E Segmenti Araç Nedir

11.03.2021

LPG Beyni Neden Donar

20.11.2020

Yaşlı Sürücülerin Araç Kullanırken Dikkat Etmesi Gerekenler

17.11.2020

Motor Yağı Ne Yapar