Debriyaja Basmadan Vites Değiştirilir mi

ABONE OL
Debriyaja Basmadan Vites Değiştirilir mi

Bir arabayı nasıl kullanacağınızı biliyorsanız, her vites değiştirdiğinizde debriyaj pedalına basmanız gerektiğini çok iyi bilirsiniz. Ancak bu değişimler sırasında isterseniz debriyaja basmayabilirsiniz. Bu durum debriyajsız vites değiştirme olarak da bilinir.

Debriyajı Kullanmadan Vites Değiştirmek

Debriyaj kullanmadan manuel şanzımanı değiştirmeyi düşündüğünüzde, ilk alınıza gelen şey bunu neden yapmak istediğiniz olmalı. Eğer debriyajınız çalışmıyorsa ya da siz yarış arabası kullanıyor ve zaman kazanmak istiyorsanız, debriyaja basmadan vites değiştirmek faydalı olabilir.

Debriyajı kullanmadan bir arabayı değiştirmek mümkündür, ancak bunu yalnızca kısa bir süre için ve yalnızca acil durumlar için yapmanız önerilir.  

Debriyaj Kullanmadan Nasıl Vites Değiştirirsiniz?

Debriyaj arızası durumunda, aracınızı hızlandırarak bir sonraki vitese hazırlayın aracın devir saati 3.500 – 4000 ‘e ulaştığında gazı bırakın ve vitesi değiştirin. Normalden biraz daha fazla çaba gerektirir, ancak vitese geçecektir.

Arabayı küçültmeniz gerekiyorsa, aynı işlemi uygulayabilirsiniz, ancak arabayı daha düşük bir hıza yavaşlatmanız ve motor hızı yaklaşık 1.500 ila 2.000 RPM olduğunda vites değiştiriciyi hareket ettirmeniz gerekir. İşin zor kısmı, motor devrini alt vitese geçerken olacağı ile eşleştirmektir.

Bu işlem pratik yaptıkça iyileşir derdik, fakat uygun olmayan şekilde yapılırsa bazı hasarlara neden olabileceğinden, aracınızda düzenli olarak uygulamak isteyeceğiniz bir teknik olmadığını söyleyebiliriz.

Buraya kadar debriyajsız vites değiştirilip değiştirilmeyeceğinin yanıtını verdik ama sizinde tahmin ettiğiniz gibi bu işin bir de sonuçları olacak. Yani sizin keyfi olarak aracınızın debriyajına basmadan vites değiştirdiğinizde karşınıza çıkabilecek sorunlar nelerdir isterseniz bir de bu açıdan bakalım.

Debriyaj kullanmadan nasıl vites değiştirdiğinizde ne olur?

İnternette bu konuyla ilgili olarak forum sitelerini incelerseniz bilmeyenlerin bile yorum yaptıklarını görürsünüz. Evet, aracınızın debriyajına basmadan vites değiştirebilirsiniz, ancak bunu uzun vadede süreklilik haline getirdiğinizde bilmeniz gereken tek şeyin gerçekten de aracınızın vitesini değiştirmek zorunda kalacağınızdır. Çünkü bu yaptığınız şey aracın şanzımanına zarar vereceğiniz anlamına gelecektir. Vites değiştirirken debriyaja basmanızın nedeni dişlilerin serbest bırakılmasını sağlamaktır. Dolayısıyla bunu yapmadığınız için dişlilere zarar verirsiniz.

Eğer sizin yakıt tasarrufu yapmak gibi bir beklentiniz varsa bunun yerine daha işe yarar çözümler vardır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.01.2023

Trafik Cezası Ödeme 2020 – İnternetten Nereye ve Nasıl Ödenir

30.03.2021

Yolcu Emniyet Kemeri Takmama Cezası Kime Yazılır

22.04.2020

2020 Trafik Cezaları – Yeni Trafik Cezaları 2020

11.05.2021

Çift Bölgeli Klima Nedir