Debriyaj Müşürü Nedir

ABONE OL
Debriyaj Müşürü Nedir

Debriyaj müşürü ön göğsün altında bulunur ve aracı vitesteyken çalıştırmanızı engeller. Debriyaj müşürü pedal bağlantısına bağlıdır ve debriyaj aşağıya bastırıldığında debriyaj pedal kolu tarafından etkinleştirilir. Bu güvenlik cihazı, sürücünün aracın kontrolünü kaybetmesini önlemek için tasarlanmıştır. Debriyaj müşürü normal aşınma ve yıpranmadan dolayı bozulabilir. Zamanla, müşürün değiştirilmesi gerektiğine dair işaretler verecektir.

  1. Motorun Çalışmaması

Debriyaj müşürünün arızalandığının en büyük işareti, anahtar kontakta olduğunda aracın açılmaması ve aracınızın çalışmamasıdır. Debriyaja sonuna kadar basılsa bile, araç park çalışmayacaktır. Böyle bir durumda debriyaj müşürünüzün değiştirilmesi için profesyonel bir tamirci ile iletişime geçene kadar araç çalışmayacaktır.

  1. Araç Debriyaj Bastırılmadan Çalışır

Aracınız debriyajınıza basmadan çalışırsa, kötü bir debriyaj müşürünüz vardır. Bu tehlikeli olabilir, çünkü aracınızı çalıştırdığınızda, hazır olmadan vitese geçerse, kontrolünü kaybetme olasılığınız vardır. Örneğin, aracı çalıştırdığınız anda herhangi bir uyarı vermeden ileri doğru hareket edebilir. Bu, sizin ve çevrenizdekiler için bir tehlikedir, bu nedenle bu derhal çözülmelidir.

  1. Debriyaj Müşürü Bir Devre Üzerinde Çalışıyor

Debriyaja basıldığında, sensör mekanik bir kontakla kapatılır, böylece kontak anahtarı ile marş motoru arasında devre tamamlanabilir. Bu, aracın çalışmasına izin verir. Debriyaja basılmadığında, anahtar açıktır ve devre tamamlanmadığından araç çalıştırılamaz.

Motorunuz çalışmazsa veya debriyaja basmadan çalışırsa, arabanıza en kısa sürede bakılması gerekir. Bunlar ciddi sorunlardır ve bir debriyaj müşürü sorununa işaret edebilir. Mümkün olan en kısa sürede değiştirilmesi gerekir.

İyi bir sürücü olmak demek yalnızca aracın kontağını çevirip trafikte profesyonelce araç kullanmak demek değildir. İyi sürücü trafikte iyi olduğu gibi aracın genel bakımı konusunda da iyi olmak zorundadır. Aracınıza ne kadar iyi bakarsanız arıza yapmasını o kadar önleyebileceğiniz gibi olası bir arıza sırasında da sorunun daha da büyümeden çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Arabanız hakkında çok fazla bilgilere sahip değilseniz sitemiz ya da internet üzerinden araştırma yaparak araç kullanırken, araca genel bakım yaparken neleri yapıp neleri yapmamanız gerektiğini de öğrenmiş olursunuz.

Otomobiller hakkında teknik bilgilere ulaşmak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.08.2020

Yokuş Kalkış Desteği Nedir

02.06.2022

Kötü Amortisör Belirtisi Nasıldır

06.05.2021

2021 Yeni Kasa Hyundai Elantra İncelemesi

23.12.2021

Motor Yağ Seviyenizi Nasıl Kontrol Edebilirsiniz