Dar ve Genişletilmiş Kasko Nedir

ABONE OL
Dar ve Genişletilmiş Kasko Nedir

Kaskonun amacı olası bir kaza sonrasında kendi aracınızda yaşanabilecek olan hasarların telafisinin yapılmasını sağlamaktır. Kasko sigortası yapılırken birkaç faktör göz önünde bulundurulur. Bunlardan birincisi dar kasko ikincisi ise genişletilmiş kaskodur. Bu iki sigortayı birbirinden ayıran temel durumlar vardır. Bu makalemizde ise bu temel durumların neler olduğunu anlatalım istedik.

Dar kasko belli durumları kapsam dışında bırakır. Yani bir kaskodan beklenenin en düşük halidir demek yerinde olacaktır. Sürücüler olası ihtimalleri göz ardı ederek bazı hasarları göz ardı edebilirler. Fakat yaşanmayacağı söz konusu edilen durumların gerçekleşmesi halinde ise kasko sigortası ödeme yapmaz.

Kasko sigortasının genel şartları arasında çarpışma, uçuncu kişilerin araçlarına verilen hasar, yangın gibi durumlar vardır. Dar kapsamlı kasko yaptıran sürücü ise tamamen maddi kaygı yaşayarak bazı teminatların kapsam dışında kalmasını tercih eder.  

Genişletilmiş Kasko  

Genişletilmiş kasko yaptırılması zorunlu olmayan fakat yaptırıldığında araçta tam bir koruma sağlayan güvencedir. Kaskonun genel teminatlarının tamamı genişletilmiş kasko sigortasında olduğu gibi aynı zamanda ek teminatlarla da desteklenebilir. Yapılan bu işlem aracın modeli göz önünde bulundurulduğu için genelde yüksek model araçlar genişletilmiş kasko ile koruma altına alınır.

Genişletilmiş kasko koruma ihtiyacını en üst seviyeye çıkarır bu da sürücünün aracıyla ilgili ileriyi görmesi anlamına gelir. Genişletilmiş kaskoyu yaptıran bir sürücü aracını daha güvenli bir şekilde süreceğinden dolayı daha keyifli hareket eder.  

Genişletilmiş Kasko Neleri Kapsıyor?

Dar kasko çarpma, çarpılma, yangın ve çalıntı gibi durumlarda aracı güvence altına alırken genişletilmiş kasko da bunların yanı sıra ek teminatlarda vardır.

Örneğin araçta bulunan radyo çalar, televizyon genişletilmiş kasko içerisinde yer alabilmektedir.

Dar Kasko Ücretleri

Dar kasko ücretleri prim ödemelerinde sürücülere tasarruf sağlar. Sigorta poliçesinde bulunmayan şartların hiçbiri dar kasko içerisinde yer almaz.

Genişletilmiş Kasko Ücretleri

Genişletilmiş kasko sigortası fiyatları dar kaskoya göre daha yüksektir, fakat koruma kapsamı daha geniş olduğundan dolayı avantaj sağlar.

Araçlar ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret ederek sahip olabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.11.2021

Esnaf İçin En İyi Araç Tipi Hangisi

16.11.2020

Elektrikli Araba Nasıl Şarj Edilir

28.05.2021

İlk Trafik Sigortası Ne Kadar Tutar

30.11.2020

En İyi Arabaları Hangi Ülke Yapıyor