Damperli Kamyonun Periyodik Bakımı Nasıl Olmalı

ABONE OL
Damperli Kamyonun Periyodik Bakımı Nasıl Olmalı

Damperli kamyonlar ağır yük taşımacılığında kullanılan dayanıklı ve hareket kabiliyeti yüksek olan araçlardır. Bunun için damperli bir kamyondan beklenen ve istenilen performansı alabilmek için düzenli olarak bakımının yapılması gerekir.

Damperli kamyonlar ister şehir içinde ister şehirler arası yolculukta kullanılabilir. Yapılan işe göre farklı çeşitlere sahip olan damperli kamyonların nasıl bakımlarının yapılacağı konusunda herhangi bir fikriniz yoksa yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Damperli kamyonlar özellikle inşaat sektörü içerisinde vazgeçilmez araçlardan biridir. Damperli kamyonların bakımının düzenli olarak yapılmasının en önemli nedenlerinden biri de güvenliktir. Yükün kaldırılması ve boşaltılması esnasında çevreye ve çevredekilere zarar vermemesi gerekir. Bunun için kamyonda bulunan tüm parçaların eksiksiz ve hatasız çalışması gerekir.

Damperli Kamyonların Periyodik Kontrol ve Bakımı

Kamyonlar İş Ekipmanları Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğine göre denetlenir. Bunun için kamyonların düzenli bakımlarının mutlaka yetkili kuruluşlar tarafından yapılması gerekir. Ağır yük taşıyan bir kamyonun sıradan bir sanayi atölyesinde bakımının yaptırılması riskli olabilir.

Damperli Kamyonlar için Periyodik Bakım Nasıl Olur?

Damperli kamyonların bakımları sonrasındaki denetleme esnasında üretici firmanın tavsiye etmiş olduğu bakım aralığı ön planda tutulur. Genel muayene kontrolü ise yılda 1 kez yapılır. Bunun için kamyondaki tüm sorumluluk kamyonun sahibine ve işverene aittir.

Damperli Kamyon Periyodik Kontrolü Nasıl Yapılmalıdır?

Her araç bakımında olduğu gibi damperli kamyonlarda da bakım aracın tamamını kapsaması gerekir. Bunun için aracın motorundan frenine, lastiklerinden dış kasasına varıncaya kadar hepsinin düzenli olarak kontrolden geçirilmesi gerekir. Özellikle de damper kısmının hatasız çalışması güvenlik açısından çok önemli olduğundan hassasiyet gösterilmesi gerekir. 

Damper kuvvetli olmasının yanı sıra hassas bir mekanizmadır. Dolayısıyla burada oluşabilecek bir hata can ve mal kaybına neden olabilir. Damperli kamyonların yılda bir kez incelenmesi ve bu inceleme neticesinde muayene raporu verilerek aracın genel durumu hakkında bilgi verilmelidir. Raporda eğer aksaklıklar tespit edilmişse bu aksaklıkların giderilmesi ve daha sonrasında işe dönmesi gerekir.

Damperlerin periyodik muayeneleri yalnızca yetkilendirilmiş olan kuruluşlar tarafından yapılabilir. Muayeneyi yapacak ekibin ise uzman olması gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.02.2021

Psikoteknik Belgesi Nedir? Kimler Alır

18.01.2022

Kınık Sürücü Kursları - Kınık Ehliyet Kursları

28.04.2021

Kurşunsuz Benzin Ne Demek

11.01.2021

Yakıt Deposunun Tamamen Boşalması Zararlı mıdır