D Segmenti Araç Nedir? D Segmenti Araçlar Hangileridir

ABONE OL
D Segmenti Araç Nedir - D Segmenti Araçlar Hangileridir

D segmenti araç nedir? Bilmeyen sürücülerin merak ettiği konular arasında bulunur. Otomobiller ulaşımı en kolay ve en hızlı hale getiren araçlardır. Bu nedenle yeni bir araç alacak olan kişinin mutlaka ihtiyaca uygun olanı tercih etmesi gerekir. Bunun için araçlarda belirleyici olması açısından segment şeklinde tanımlama yapılmıştır.

Yeni bir araç alırken göz önünde bulundurmanız gereken birden fazla faktör var. Segmentler ise aracın taşıma, hacim, sürüş ve konfor gibi konular devreye girer. Yani segment aslında bir aracın teknik ve fiziksel olarak sınıflandırılması anlamını taşır.

D Segmenti Araçlar Nedir?

Üreticiler otomobilleri 9 farklı segmente ayırarak piyasaya sürerler. En çok tercih edilen ise A’dan başlayarak D’ye kadar giden segmentteki araçlardır. Bu araçlar ise kendi içinde hacim ve motor gücü yönünden ayrılır. Diğer 5 segment ise yol, araz, malzeme ve performans özelliklerine göre nitelendirilir.

D segmenti içerisinde bulunan pek çok araç markası bulunur. Diğerlerine göre satış grafiği daha yüksek olan D segment araçların tasarımları üreticiye göre değişiklik gösterir. Türkiye ve dünyada birçok otomobil üretici firma halen D segment araç üretimine devam ettiğinden dolayı tasarımlarında sürekli bir değişim söz konusudur. Peki, D segment araçların özellikleri nelerdir?

D Segmenti Araçların Özellikleri Nelerdir?

D segment araçlar 5 kişiliktir, ancak 7-8 kişiye kadar taşıma hacmine de sahiptir. Bu segmentte bulunan araçların 4-6 silindirli motorları bulunur. Bazılarında ise 8 silindire kadar çıktığı olabilir. Gövde tasarımları değişiklik gösteren araçlarda HP ya da sedan kasalar mevcuttur.

Avrupa’da bu tip alanlar genelde büyük olmalarından dolayı satılmaktadır. Bir anlamda aile aracı olarak da tanımlanan bu segment performans açısından da güçlüdür. Normal bir araçtan D segment bir araca geçmek maliyetli olsa da elde edilecek konfor göz önünde bulundurulduğunda buna değecektir.

 

D Segment Araç Örnekleri

Üst sınıf olarak bilinen bu araçlar aşağıda belirttiğimiz markalar şeklinde sıralanabilir:

  • Opel Insignia,
  • Volkswagen Passat,
  • Toyota Avensis,
  • Ford Mondeo,
  • Citroen C5,
  • Mazda 6,
  • Nissan Primera,
  • Honda Accord,
  • Alfa Romeo 156,
  • Audi A4

Sürücü kursları ve ehliyet hakkında bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.03.2021

Geçici Ehliyet Belgesi Nedir, Nasıl Alınır

28.12.2023

Acemi Sürücüler İçin Yoğun Trafikte Güvenli Sürüş İpuçları

24.08.2022

Zorunlu Direksiyon Dersleri Ne Kadar Sürer

20.08.2020

Trafikte Yayaların Uyması Gereken Kurallar Nelerdir