Conta Yanması Nedir? Conta Neden Yanar

ABONE OL
Conta Yanması Nedir - Conta Neden Yanar

Conta, aracın motorunun içerisinde bulunan koruyucu bir parçadır. Conta yanması kolay kolay yaşanan bir durum değildir. İçeriğinde seramik ve metal bulunur.

Seramik ve metal olması ona esnek bir duruş kazandırırken iki parçayı birbirine bağlamak için kullanılmaktadır. Bu sayede motor en iyi performansta çalışır. Contanın görevlerinin başında aracın motor bloğuna yabancı madde, motor suyu ve yağının gitmesini engellemektir. Silindir kapağı sayesinde yakıt ile hava karışımı bölümleri birbirinden ayrılmış olur.

Conta YanmaConta Yanması Nedir? Conta Neden Yanarsı Sonrasında Ne Olur?

Conta yanması sonucunda silindir bloğu içine hava yakıt karışımının dışında da dış etkenler girebilir. Dolayısıyla conta işlevini kaybetmiş olduğundan dolayı görevini yerine getiremez. Aracın conta yakması aslında alev alması şeklinde tanımlanmaz. Yani mecazi olarak kullanılan bu deyim meydana gelmesi halinde aracın hareketi hemen durdurularak kenara çekilmelidir.

Bir aracın contasının yanması can sıkıcı bir durumdur. Çünkü küçücük bir sorun olsa da bu motorda ciddi onarım maliyetlerinin oluşmasına neden olabilir.

Conta Neden Yanar?

Aracın conta yakmaması için mutlaka orijinal parçaların kullanılmış olması gerekir. Orijinal parça kullanıldığında motorun yüksek devirlerine ve meydana getirebileceği zorlu durumlara karşı hazırlıklı olunmuş olacaktır.

Aracın motoru en hassas ve dikkat edilmesi gereken yeridir. Dolayısıyla motora zarar gelmemesi adına dikkatli hareket edilmeli ve motorun çalışması ve sesinin takip edilmesi gerekir.

Conta Yanıksa Nasıl Anlaşılır?

Conta yanmasının en önemli nedeni aracın yüksek derece ısıya ulaşmış olmasından kaynaklanır. Bu durumda aracın harareti artar ve gösterge panelinde ikaz uyarı lambası yanacaktır. Sürücüler araçlarını kullanırken bu ikaz lambasından sorunun tespit edilmesini sağlayacaktır.

Conta yandığında aracın motor suyu ve yağı biteceğinden dolayı bu şekilde aracın kullanılması demek motora zarar geleceğini gösterir. Bunun içinde aracın yerinden hareket etmemesi şarttır.

Conta Yanması Tamiri 

Conta yanması tamiri yapılabilir bir onarım türüdür. Harcanacak para ise aracın modeline ve markasına göre değişkenlik gösterir. Bazı otomobillerde conta erişilebilir kolay yerde olurken bazılarında ise ulaşabilmek zordur.

Contanın yandığı gözle tespit edilebilir. İşi bilen bir usta motora baktığında bunu kolayca teşhis edebilir. Yaklaşık olarak 3-4 saat sürecek olan tamir işlemi sonrasında işlem tamamlanmış olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.04.2021

Kazada Karşı Tarafın Trafik Sigortası Yoksa Ne Yapılmalı

22.09.2021

Ralli Pilotu Nasıl Olur

26.03.2021

Ehliyet Sınavında Dosya Yakmak Nedir

17.03.2021

A1 Ehliyeti 16 Yaşına Girildiğinde Alınabilir Mi