Çocuklarınızı Yol Güvenliği Konusunda Eğitin

ABONE OL
Çocuklarınızı Yol Güvenliği Konusunda Eğitin

Bir çocuğun büyümesi ve gelişmesi zor bir süreçtir. Hızlı hareket eden bir dünyada yaşıyoruz ve dolayısıyla çocuklarında hızlı olması gerekiyor. Bunun için gelecek nesil hızlı olmak adına en iyi eğitim almaya çalışıyor.

Çocuk doğası gereği dışarı çıkmalı, oyun oynamalı ve eğlenmeli, çocuğun görevi merak etmek ve keşfetmektir. Bunun içinde bir çocuğu büyütmek kadar güvende tutmakta önemlidir. Çocuk kendi başına dışarı çıkabilecek kadar büyüdüğünde ise yol güvenliğini öğrenmiş olması gerekiyor. Bunun için çocuklarınıza kendi başlarına dışarı çıkmadan önce yol ve kuralları konusunda eğitim vermeniz şart.

İşaret ve Işıkları Öğretin

Çocukların işaretler ve trafik ışıkları hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı olmalısınız. Bunun için boyama kitapları ve görseller kullanarak eğitimlerine başlayabilirsiniz.

Örneğin;

Kırmızı: 'dur' anlamına gelir

Yeşil: 'git' anlamına gelir

Sarı: 'yavaşlamak' anlamına gelir

Yukarıda bahsettiğimiz bilgiler trafik kurallarının temelini oluşturur ve her zaman çocuklara ilk öğretilmesi gereken olmalıdır.

Dikkatli Olmaları İçin Uyarın

Çocuklarınıza yolda daima dikkatli ve uyanık olmalarını öğretmelisiniz. Yürürken kaldırımları kullanmaları gerektiğini bilmeleri gerekir. Eğer yürüdükleri yolda kaldırım yoksa duyularını en iyi şekilde kullanabilmelilerdir. Yaklaşan araçların ve kornaların seslerini öğrenmeleri onların uyanık olmalarına yardımcı olacaktır.

Karşıdan Karşıya Geçiş

Yolda karşıdan karşıya geçmek size kolay gelebilir, fakat çocuklarınız için en tehlikeli eylemdir. Çocuklarınıza karşıdan karşıya geçerken yolu güvenli bir şekilde geçmenin kurallarını öğretin. 'Dur, Sağa bak, Sola bak ve tekrar sağa bak, yürü.' Kuralını ezberlemelerini sağlayın.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi çocuklarınızın yolda güvende kalmasını sağlamak için mutlaka temel kuralları öğretmeniz gerekir. Unutmamak gerekiyor ki yollar oyun alanları değildir ve her an tehlikeye açıktır.

Çocuklar, yolda hiçbir zaman koşmayın, asla virajlarda ve dönüşlerde karşıdan karşıya geçmeyin. Virajlar ve dönüşler sürücülerin kör noktalarını oluşturur ve sizi göremeyebilir. Duran bir aracın önünden ve arkasından asla geçmeyin.

Sevgili anneler ve babalar çocuklarınızı yol güvenliği konusunda eğitin ve onların yola çıktıklarında dikkatli olmalarını sağlayın.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.09.2021

SRC Belgesi Çeşitleri Nelerdir

12.04.2021

Güvenli Sürüş İçin Doğru Koltuk Pozisyonu

21.01.2022

Ödemiş Sürücü Kursları - Ödemiş Ehliyet Kursları

03.09.2020

Fren Disklerinin Bittiği Nasıl Anlaşılır