Çocuğunuz İçin Oto Koltuğu Nasıl Seçilir

ABONE OL
Çocuğunuz İçin Oto Koltuğu Nasıl Seçilir

Araba koltukları, en değerli yolcunuzu taşır. Bunun için arabanızın arka koltuğunda oturan bu dünyanın en güzel varlığını korumak için oto çocuk koltuğu seçimine çok dikkat etmek gerekir.

Çocuk Oto Koltuğu Nedir?

Çocuk oto koltuğu, bir kaza durumunda çocuğu düzgün bir şekilde tutan oturmak için özel olarak tasarlanmıştır. Çocuk koltukları daha fazla koruma ve güvenlik sağladıkları için yetişkin koltuklarından farklıdır.

Çocuk koltuğu tasarımı, daha fazla güvenlik düşünülerek geliştirilmiştir. Bunun için çocuğun, omuzlarına, kalçalarına ve kasıklarına 5 noktadan bağlanmış bir emniyet kemeri ile bağlanır.

Oto Koltuğu ile Yarış Koltuğu Arasındaki Fark Nedir?

Çoğu çocuk oto koltuğu yarış arabası koltuklarıyla aynı özelliklere sahiptir. Koltuk başlığından minderlere, 5 noktalı emniyet kemerlerine ve hatta yapılarına kadar sayılabilir. Bir çocuğun araba koltuğunun yanına bir yarış koltuğu koyun ve ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

Çocuğunuz İçin Doğru Araç Koltuğu Seçimi

Her araba koltuğunun belirli yükseklik ve ağırlık ölçüleri vardır. Aşağıda çocuğunuz için hangi araba koltuğunun işe yarayabileceğini anlatalım.

Öne Bakan Çocuk Koltukları

Öne bakan çocuk oto koltukları, 40 kg ve 57 cm boyuna kadar küçük bebekler için tasarlanmıştır.

Arka Çocuk Koltukları

Arka çocuk oto koltukları, artık sığmayacakları noktaya kadar 40 kg'dan daha ağır ve 57 cm’ den fazla çocuklar için tasarlanmıştır.

Yükseltici Koltuklar

Daha çok büyümüş ve arka koltukta kendi dengesini kolayca sağlayabilen çocuklar için idealdir. Çocuğu hem cam boyuna hem de emniyet kemeri çizgisine hizalayabilir.

Çok Fonksiyonlu Çocuk Oto Koltukları

Çok fonksiyonlu çocuk oto koltukları, çocukla birlikte büyüyecek şekilde tasarlanmıştır ve arkaya dönükten öne bakana, yükseltici koltuğuna kadar dönüştürülebilir.

Emniyet Kemerlerinde 5 Nokta Bağlantı

Emniyet kemerleri çocukların emniyeti düşünülerek tasarlanmıştır. Bunun için çocuğun sarsılmasını önleyebilecek şekilde üretilir, bunun için çocuk koltukta otururken 5 farklı noktadan bağlanır. Bu bağlantı noktaları ise şöyledir: İkisi omuz üzerinde, ikisi kalça çevresinde ve biri de kasık arasındadır.

Her araba koltuğunun bir ağırlık limiti vardır. Bunun için çocuk oto koltuğu alırken mutlaka çocuğunuzun yaşına göre düşünmeniz gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.06.2021

Yabancı Ehliyet Türkiye'de Geçerli Mi

28.06.2021

Çekme Belgeli Aracı Trafikte Kullanmanın Cezası Nedir

28.07.2021

Lastik Genişliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

29.04.2021

Taksimetre Nasıl Çalışır