Çizik Giderici Kalemler İşe Yarıyor mu

ABONE OL
Çizik Giderici Kalemler İşe Yarıyor mu

Otomobiliniz ne kadar hatasız olursa değeri o kadar yüksek olacağı gibi psikolojik olarak sizi de etkileyecektir. Bunun için hiç kimse sıfır ya da ikinci el yeni aldığı bir aracın çizilmesini istemez böyle bir durumla karşılaştığında da üzülür. Otomobil söz konusu olduğunda her zaman bir risk vardır ve riskin içeriği ve derecesi tamamen sizinle alakalı bir durumdur. Yani aracınızı park ettiğiniz yer güvenli değilse bu durumda çizilme ihtimali yüksek olacağı gibi bir kazadan alacağı zararın boyutu da oluşuna göre o kadar büyük olacaktır.

Biliyoruz bir otomobil sürücüsü için bu yazıyı okumak bile güç fakat ister istemez bizimde böyle durumlar karşımıza çıkabiliyor.

Teknolojinin gelişimi her alanda olduğu gibi otomobil sektöründe de hissediliyor, hatta diğer sektörlere göre otomobillerde çok fazla hissedilebiliyor. Bunun için eğer aracınızda istenmedik bir şekilde çizilme yaşanmış ise bu durumda panik olmanıza gerek yok çiziğin boyutuna göre bunun üstesinden gelebiliyorsunuz.

Çizik giderici kalem nedir? Nasıl kullanılır?

Çizik giderici kalemlerin özelliği otomobilin boyasında ya da cilasında meydana gelen istenmeyen çiziklerin ortadan kaldırılmasını sağlamaktır. Gözle görülen bu çizgiler kalem sayesinde rahatça kapatılabilir ve buda aracınızın düşen değerinin yeniden eski haline gelmesine neden olur. Bunun içinde çizik kalemi kullanmanın mutlaka kendi içerisinde bir sebebinin olması gerekir.

Çizik kalemini uygulamaya başlamadan önce mutlaka alanın temiz olmasına dikkat etmek gerekiyor. Aksi durumda toz veya pislikten kalem kaportanın üzerinde bulunan çiziğe ulaşamaz ve emekleriniz boşa gitmiş olur.

Kaportanızı temizledikten sonra bölgeyi temiz bir su ile iyice temizleyin ve çiziğin olduğu yeri tespit edin. Çizik kalemi sadece çizik olan yerin uzerini kapatmak için uygulanır, bu nedenle bu kalemi keyfi nedenlerden dolayı kullanmamanız gerekir.  İşlem sonrasında beklememek istiyorsanız yumuşak bir bezle birlikte çizik olan bölgeyi kurulayın. Bastırmadan bu işlemi yapmanız halinde faydalı olacaktır. Kalemi sürerken de bastırmamanız gerekiyor. Çünkü sürülen kısımlarında çizilebileceğini söyleyebiliriz. 

Tüm bu işlemler sonrasında kalemin kurumasını bekleyip boyaya karışmasına müsaade etmeniz gerekir. 1 saatlik güneş ışığı bu işlemin tamamlanması için yeterli olacaktır. Eğer ki güneş ışığı yoksa bu durumda ısıtıcı tabancayı 15 dakika arayla birkaç kez gezdirebilirsiniz.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.06.2020

Yozgat Sürücü ve Ehliyet Kursları

29.04.2020

Batman Sürücü ve Ehliyet Kursları

21.06.2022

Hasar İhbarı Nedir, Hasar İhbarı Nasıl Yapılır

26.04.2021

Araba Motoru Hangi Parçalardan Oluşur