Çiğ Benzin Kokusunun Nedeni Nedir

ABONE OL
Çiğ Benzin Kokusunun Nedeni Nedir

Çiğ benzin kokusu bazı araçlarda yaşanan sorunlardan bir tanesidir. Benzin kokusu aracın ilk çalışmasında normal bir durum kabul ediliyor olsa da sürekli çiğ yakıt gelmesi halinde bazı sorunlar var demektir.

Egzozdan Benzin Kokusu Gelmesi Nedenleri

Egzozdan benzin kokusunun gelmesinin bazı nedenleri vardır. Sorun ateşleme sisteminden ya da bakım eksikliğinden kaynaklı olabilir. Genel nedenler ise aşağıdaki gibidir:

  1. Ateşleme arızasından kaynaklanan sorunlar,
  2. Enjektör arasından kaynaklanan sorunlar,
  3. Zengin karışım sorunu,
  4. Sensör arızası,
  5. Hava emme yetersizliği,
  6. Bakımların aksatılması,

Ateşleme Arızasından Kaynaklanan Sorunlar

Buji ve buji kablosu gibi ateşleme parçalarında bir sorun olduğunda yakıt istendiği gibi yanmaz bu da araçtan çiğ benzin gelmesine neden olur.  Bu nedenden dolayı sorun oluşması halinde dikkatli olunması gerekir.

Enjektör Arızasından Kaynaklanan Sorunlar

Enjektör arızası da araçtan çiğ benzin ya da LPG kokusunun gelmesine neden olabilir. Enjektör arızalandığında daha fazla yakıt püskürtüleceğinden dolayı yanmamış yakıt egzozdan çıkar. Bu da kötü kokuya neden olur.

Zengin Karışım Sorunu

Araçlarda yakıtın sağlıklı bir şekilde yanabilmesi için hava ile yakıtın dengeli karışması ve bu şekilde yanması gerekir. Eğer bu sistemde bir bozukluk olursa egzozdan çiğ yakıt kokusu gelmeye başlar.

Sensör Arızası

Araçlarda hava ve yakıtın miktarını ölçen sensörler vardır. Eğer bu sensörlerde arıza meydana gelirse bu durumda oran hesaplamasında yanlışlık olacağından dolayı dengesiz bir püskürtme olur. Bu da egzozdan çiğ yakıt kokusu gelmesine neden olur.

Hava Emme Yetersizliği

Motor hava filtresinde tıkanma meydana gelirse bu durumda hava emişi etkileneceğinden dolayı yakıt kokusu gelmeye başlayacaktır.

Bakımların Aksatılması

Her araç periyodik olarak bakıma girmesi gerekir. Bakımlar motor yağı değişim zamanlarına göre belirlenmesi gerekir. Bu sayede planlama doğru bir şekilde ilerler. Eğer sürücüler düzenli bakım yapılmazsa bu durumda sorunlar meydana gelecektir. Düzenli bakımda hava filtresi, bujiler, buji kablosu gibi ateşleme elemanlarının da değiştirilmesi gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.04.2022

Afyonkarahisar İscehisar Sürücü Kursları - İscehisar Ehliyet Kursları

15.12.2020

Hangi Sigortaları Yaptırmak Zorunludur

18.10.2021

Araba Nasıl Sürülür ve Güvenli Sürüş İpuçları

13.02.2023

Araç Muayenesi Randevu Alma Nasıl Yapılır 2023