Chip Tuning Muayeneden Geçer mi

ABONE OL
Chip Tuning Muayeneden Geçer mi

Otomobil kullanmaktan daha öteye geçmiş olan kişiler araçlarındaki performansa daha fazla önem verirler. Modifiye denilen yöntemlerden birisi olan chip tuning ise modifiye işlemlerinden bir tanesidir. Otomobillerin performansını artırmak için kullanılan pek çok işlem vardır. Bazıları bu işi ekstra parçalarla çözmeye çalışırken bazıları da chip tuning şeklinde yapar.

Chip Tuning Nedir?

Chip tuning yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi otomobillerin performanslarını artırmak için kullanılan bir yazılımdır. Bu yazılımı otomobiline yükletmek isteyen sürücülerin bu konuda en çok merak ettikleri şey ise chip tuning işleminin muayeneden geçip geçmeyeceği konusundadır.

Sorunun yanıtını uzatmadan vermek gerekirse, bir aracın muayeneden geçebilmesi için birtakım parçaların var olup olmadığına ve aracın genel güvenlik şartlarını karşılayıp karşılamadığına bakılır. Bunun için araçta olan bir yazılım varsa bu genelde muayenede tespit edilemez. Ancak muayenede yazılım tespit edilirse aracın geçmesine izin verilmez.

Bu tür işlemler yapılırken her şey düşünülmüştür. Yani sürücünün ileride bu yazılımı kaldırmak istemesi ve aracın eski haline dönüştürülmesi gibi. Dolayısıyla burada bahsetmek istediğimiz şey de muayeneye giderseniz yazılımı tekrar devre dışına alıp muayeneden geçtikten sonra yeniden aktif hale getirebilirsiniz.

Otomobillerde hız performansları belirlenirken birtakım testler uygulanır ve bu testler doğrultusunda otomobille ilgili güvenlik önleminin nasıl olması gerektiği tespit edilir ve bu şekilde üretim gerçekleştirilir. Yani dışarıdan araca yaptığınız her şey aracın güvenliğini tehdit edebilecek unsurlardır.  Bunun için aracınıza böyle bir yazılım yüklemeden önce çok iyi düşünmek gerekir.

Chip tuning teknik olarak aracınıza herhangi bir zarar vermez. Bunun için aracınıza uygulattığınızda kullanabildiğiniz gibi aracınızı daha akıllı bir hale de dönüştürebilirsiniz.  

Chip Tuning Yaptırmanın Avantajı Var mıdır?

 

Bu uygulamanın faydalarını belirtirken eleştiriden uzak bir şekilde hazırlayalım istedik. Bu nedenle yaptırmayın demek yerine yaptırdığınızda neler olabileceğine 4 maddede değinelim.

  • Aracınızın yakıt türü ne olursa olsun tasarruf sağlarsız.
  • Aracınızın performansını artırabilirsiniz.
  • Aracınızı hangi açıdan güçlendirmek istiyorsanız tercih edebilirsiniz.
  • Herhangi bir şekilde motorda ya da kablolarda kesik vs. gibi işlemler yapılmaz.

Not: Muayene istasyonlarında elektronik ya da bilgisayar sistemiyle alakalı olarak herhangi bir denetim yapılmamaktadır.  

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.01.2022

Duble Yol Nedir, Duble Yollarda Hız Sınırı Kaçtır

31.08.2022

Yenişehir Sürücü Kursları – Yenişehir Ehliyet Kursları

27.12.2021

Güdül Sürücü Kursları - Güdül Ehliyet Kursları

30.11.2021

Büyükçekmece Sürücü Kursları - Büyükçekmece Ehliyet Kursları