Chery Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

ABONE OL
Chery Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

Chery (Chery Automobile Company Limited) Çin’in Anhui eyaletinde bulunan Wuhu isimli küçük bir şehrin ekonomisine destek olmak amaçlı Çin hükümeti tarafından 1997 yılında kurulmuştur. Chery başlangıç sürecinde Ford markasından satın aldığı makine ve motor teknolojisiyle üretimlerini yapmaya başladı. Bir devlet şirketi olan Chery binek otomobil, minivan ve SUV araçlar üretmektedir.

İlk otomobil üretimini 1999 yılında yaparak Chery A11 ismiyle piyasaya süren Chery ilk ihracatını da 2001 yılında Suriye’ye gerçekleştirdi. Bu araç yaklaşık olarak 30 bin adet satıldı. Üretim ve ihracatlarıyla tüm dünyanın ilgilisini çeken Chery Amerika’nın ünlü ekonomi gazetesi Wall Street Journal’ın bir haberine de konu oldu. “Devlet teşebbüsünün ve girişimciliğin” önemli bir örneği olarak gösterilen Chery takdir topladı. İlk aracın üretildiği süreçte lisans problemi yaşayan Chery bu sorunu yüzde 20 hissesini satın alan Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) sayesinde çözerek araç satış lisansı aldı. 2003 yılına gelindiğinde mini sınıf otomobil modeli olan Chery QQ modelini üretti. 5 kapılı önden motorlu ve çekişli olan bu model 2006 yılında QQ6 modelinin çıkmasıyla birlikte Çin pazarında QQ3 adıyla anılmaya başladı. 2003 yılı itibariyle bir de araştırma-geliştirme birimi kuran Chery teknoloji ve kalitesini geliştirmek için yabancı uzman firmalarla çalışmaya başladı. Üretim tesisleri için Mitsubishi’den bir Japon mühendis kiraladı. Boya birimlerinde kullanmak üzere DURR boya sistemleri ile anlaştılar ve dünya üzerinde bu sistemi kullanan 5 firmadan biri oldu.

2007 yılında Fiat ile otomobil yapımı için mutabakat imzalayan Chery otomotiv sektöründeki yükselişini sürdürdü. 2009 yılında Türkiye’deki otomobil üreticisi Mermerler otomotiv ile iş birliği yaparak üretim tesisi yapacağını açıklayan Chery bu üretim tesisini kurarak yılda 20 bin araç üretim kapasitesine ulaşma hedefiyle yola çıktı. 2009 yılında dünya çapında 500 binin üzerinde araç üretirken bu araçların 400 binden fazlasının Sedan olduğu açıklandı. Chery Jaguar Land Rover modelini üretmek üzere 2012 yılında TATA Motors ile anlaşma imzaladı. 2019 yılı itibariyle Brezilya, Türkiye, Malezya, Tayland dahil dünyanın birçok ülkesine ihracat gerçekleştiren Chery Çin ve dünya otomotiv piyasasındaki başarısını her geçen gün artırıyor.

https://www.surucukurslari.com

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.11.2020

Araç Uzaktan Kumandayla Açılmıyor Sorun Nasıl Çözülür

20.05.2021

Ehliyet Kursları Ne Zaman Açılır

25.01.2022

Urla Sürücü Kursları - Urla Ehliyet Kursları

20.01.2021

Tekerlek Hizalaması Nedir