Cepten Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır?

ABONE OL
Cepten Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır

Tramer, Sigorta Bilgi ve Gözlem Merkezi’nin otomobil sorgulamaları yapılabilmesi için oluşturduğu bir bilgi havuzudur. Bu havuz içerisinde bulunan tüm araçlar hakkında sorgulamalar yapılabilir ve gerekli bilgiler hemen alınabilir.

Tramer sistemi çok geniştir ve her otomobil hakkındaki bilgiler bu sistem içerisinde bulunur. Dolayısıyla bu havuzu kullandığınızda bir araç hakkında öğrenmek istediğiniz tüm bilgilere sahip olabilirsiniz.

Tramer sisteminin en büyük avantajı ikinci el araç almak isteyen sürücüler içindir. Çünkü bazı uyanık ikinci el araç sahipleri araçlarını değerinin üzerinde satabilmek için var olan kusurları gizlemeye çalışmaktadır. Tramer sistemi üzerinden sorgulama yapan bir alıcı ise gizlenmiş olan bu kusurları görebilir. Bu da ikinci el araç alımında yapılacak bazı hilelerin ortadan kalkmasına imkan sağlamış olur.

Cepten Tramer Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Cep telefonu üzerinden tramer sorgulaması oldukça basit bir şekilde yapılabiliyor. Bunun için yapmanız gereken tek şey aracın plakasını yazarak 5664 numarasına göndermektir. Örneğin; ( 06 XXX 1977) şeklinde yazmanız gerekiyor.

Gönder tuşuna bastıktan birkaç dakika sonrasında araçla ilgili gerekli olan tüm bilgiler cep telefonunuza yazılı olarak kısa mesaj şeklinde gönderiliyor. Sizde buradan alacağınız bilgiler doğrultusunda aracı alıp almamaya karar verebiliyorsunuz.  

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz sorgulama işlemi aracın hasar kaydının olup olmadığını gösterecektir. Sorgulama işleminde yazacağınız plaka ve göndereceğiniz numara her operatörde aynısı. Yani cep telefonu hattınıza göre farklı bir numaraya göndermeniz söz konusu değildir.

Tramer Sorgulaması Ücretli mi?

Evet, Tramer üzerinden yapacağınız her sorgulama ücretlidir. Bunun için sorgulama başına ödemeniz gereken ücret 5 TL’dir. Bu ücret cep telefonu hattınız faturalı ise bir sonraki faturanıza yansıtılıyor. Kontörlü hat kullanıyorsanız bu durumda paranız kontör olarak düşecektir.

Tramer Sorgulaması Doğru Çıkıyor mu?

Tramer sorgulamasında ekrana gelen tüm bilgiler doğrudur. Ancak bu bilgilerin net olabilmesi içinde sürücülerin kazalarını sigorta şirketlerine bildirmiş olmaları gerekiyor. Yani sürücü kaza yapmış ve kazayı bildirmeden hasarı kendisi tamir ettirmişse bu durumda sistemde kazalı olarak görülmeyecektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.05.2021

Japon Araba Markaları Nelerdir

17.06.2021

Araba Sürmekten Neden Korkulur

04.03.2021

2021 SRC Sınav Takvimi Nasıl

04.12.2020

Dünyanın En Hızlı 9 Arabası