Çekilen Araç Nereye Götürülür, Çekilen Araç Sorgulama

ABONE OL
Çekilen Araç Nereye Götürülür - Çekilen Araç Sorgulama

Aracınızı trafiğe aykırı olan bir yere bıraktığınızda başına gelebileceklerden biri aracın çekilmesi diğeri ise araca ceza yazılmasıdır. Bu ikisi de hem maddi hem de manevi olarak sürücünün canını sıkmaya yeterli olacaktır. Ancak ceza yazılmasından daha ağır olanı aracın çekilmesidir. Çünkü araç çekildiğinde hem ceza yazılır hem de aracı otoparktan alabilmeniz için tüm masrafları ödemeniz gerekir. Buraya kadar işin sıkıntılı maddi ve manevi yorucu bölümü ancak sürücülerin merak ettiği konulardan birisi de çekilen aracın nereye götürüldüğüdür.

İlk kez aracı çekilen bir sürücü geldiğinde aracını yerinde bulamadığında endişelenecek ve aklına aracının çalınmış olabileceği ya da çekilmiş olabileceği gelir. Her iki durumda panik olmak için yeterli bir nedendir. Fakat aracınız çekilmişse o zaman panik olmadan nereye götürüldüğünü bulmanız gerekir. Bunu yapabilmeniz için de aşağıda bahsedeceğimiz hususları gözden geçirmenizde fayda vardır.

SMS ile Çekilen Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Çekilen aracı sorgulama için tercih edilen yöntemlerden bir tanesi SMS’tir. Cep telefonunuzdan mesaj atarak aracınızın nereye çekildiğini öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken işlem PARK (boşluk) ARAÇ PLAKASI yazarak 1550’ ye mesaj göndermek olmalıdır. Bu işlem sonrasında aracınızın hangi otoparka çekildiğini, çekilme ücretinin ne kadar olduğunu ve neden çekildiğini öğrenebilirsiniz. Bu işlem için ödemeniz gereken ücret ise 2 TL gibi küçük bir rakamdır. Pratik olmasından dolayı kullanıcıların en çok tercih ettiği yöntemdir.

E-Devletten Çekilen Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Aracınızın hangi otoparka çekildiğini e-devlet üzerinden de öğrenebilirsiniz. Eğer e-devlet şifrenizi biliyorsanız o zaman e-devlet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün sorgulama alanına girerek adınızı, kimlik numaranızı, doğum yılınızı yazmanız durumunda araç plakanızı yazarak sorgunuzu gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu işlem sonrasında da yine ekranda otopark, ücret ve ceza açıklaması bilgilerine ulaşılabiliyorsunuz. Bu işlem için herhangi bir ücret ödemiyor olmanız ise güzel.

Aracımın Çekildiğini Nasıl Öğrenebilirim?

Aracınız çekilirken ya da çekildikten sonra hemen haber almak istiyorsanız bunun için e-devlet uygulamasını yüklemeniz ve bildirimlerinizi açmanız gerekiyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.08.2020

Alkol Sınırı Nedir

16.11.2020

Paralel Park Nasıl Yapılır

12.02.2021

Ön Camın İçi Neden Çok Pislenir

12.02.2021

Araba Aküsü Donabilir mi