Çankırı Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Çankırı Sürücü ve Ehliyet Kursları

Çankırı yılın neredeyse yarısında dağları karlarla kaplı olan bir şehrimiz. Ormanları, kamp alanları ve yayla turizmiyle İç Anadolu’nun turizme elverişli bir arazisi olarak bilinen şehir, zengin termal kaynaklarıyla da dikkatleri kendi üzerine çekebilecek güzelliğe sahiptir. Çankırı, yüzyıllar öncesinden elde etmiş olduğu kültürel değerinin yanı sıra sevecen ve sıcakkanlı insanlarla doludur. Geleneksel konukseverliğin, doğayla baş başa kalmak isteyen insanların şehir hayatından uzaklaşmak için tercih ettiği bir konumdadır.

İç Anadolu bölgesinin kuzeyinde ve Batı Karadeniz’e geçiş noktasında yer alan Çankırı, denizden yaklaşık olarak 723 metre yüksektedir. Ilgaz dağları şehrin sınırları içerisinde yer alırken, Türkiye’nin en büyük nehri olan Kızılırmak’ta yine buradan geçer.

Ormanlık bir alana sahip olan Çankırı’da farklı ağaç türlerini de görmek mümkündür. Doğayla iç içe yaşamı seven insanlar yılın belli dönemlerinde şehri doldururken huzuru da burada yakalamaya çalışır. 

Çankırı karasal bir iklime sahiptir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve yağışlıdır. Yılın her döneminde ziyaretçilerini ağırlayan Çankırı, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında sıcaklarında etkisiyle daha kalabalıklaşır.

Çankırı’da Gezilecek Yerler

Çankırı’da gezilecek yerler denildiğinde ilk akla elen Çankırı Kalesi olmuştur. Şehrin kuzeyinde bir tepede kurulmuş olan Kale’de Romalılar, Bizanslılar, Danişmentliler, Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerinde sağlamlığıyla ün kazanmış olmasına karşın günümüzde Kale’den birkaç sur kalıntısından başka bir şey kalmamıştır. Moloz, taş ve tuğla karışımı olan kale, gezilmesi gereken yerler arasındadır. Medreseler, mezarlar ve tarihi camiler Çankırı’da gezilecek yerler arasındaki yerini almıştır.

Çankırı’da Ne Yenir?

Çankırı kendine has bir kültüre sahip olduğu gibi, lezzetli yemekleri de sahiptir. Şehir ziyaretinde etli mantı, tarhana, gözleme, cızlama ve güveç gibi yemekler tercih edilebilir.

Çankırı Sürücü Kursları

Çankırı sürücü kursları bakımından da zengindir. Şehirde birçok sürücü kursu ehliyet almak isteyen adaylara hizmet verirken, rekabet çerçevesinde sürekli kendilerini yenilerler. Ehliyet kursu seçiminde ise dikkat edilen önemli hususlar eğitim ve araçlar konusundadır.

Çankırı ehliyet kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.05.2020

Kırıkkale Sürücü ve Ehliyet Kursları

23.03.2021

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar - 2021

29.11.2022

Çiğ Benzin Kokusunun Nedeni Nedir

24.02.2022

Uzunköprü Sürücü Kursları - Uzunköprü Ehliyet Kursları